Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kelemen Hunor: Pentru obţinerea autonomiei avem nevoie de sprijinul Budapestei

"Avem nevoie de sprijinul Budapestei", a menţionat liderul UDMR, exprimându-şi părerea că introducerea temei autonomiei pe ordinea de zi la Bruxelles se datorează în primul rând prezenţei maghiarilor, transmite corespondentul NewsIn. Preşedintele UDMR a precizat, însă, că maghiarimea nu trebuie să-şi facă iluzii că Bruxellesul îi va rezolva situaţia.
Kelemen Hunor a făcut aceste declaraţii la o dezbatere intitulată "Condiţiile schimbătoare ale autonomiei - masă rotundă de politică naţională", organizată vineri în cadrul celei de a 22-a ediţii a Universităţii de Vară.
Preşedintele UDMR a mai afirmat că autodeterminarea maghiarilor se poate obţine în secolul XXI în Bazinul Carpatic doar cu paşi mici şi cu construire în mod continuu. Kelemen a afirmat că, pentru hotărârile importante, maghiarimea trebuie să găsească parteneri.
În opinia lui Kelemen Hunor, obţinerea autonomiei în Transilvania este în primul rând un instrument pentru ca oamenii de acolo să poată trăi liber, în siguranţă, păstrându-şi identitatea.

 
Categorie articol: 

Comentarii