Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kazahstanul organizeaza, simbata, alegeri parlamentare, un test pentru reforma democratica

Kazahstanul va organiza, simbata, alegeri parlamentare, un test pentru angajamentul presedintelui tarii privind reforma democratica, relateaza Reuters.
Economia Kazahstanului se bazeaza pe exporturile de petrol neprelucrat si metale, iar sectorul bancar a atras investitori. In politica insa, eliminarea praticilor sovietice se produce intr-un ritm lent.
Presedintele Nursultan Nazarbaiev, aflat la conducerea tarii din 1989, va cistiga cel mai probabil alegerile, el obtinind intre 80 si 98 la suta dintre voturi. Opozitia nu a obtinut decit un post la ultimele alegeri parlamentare.
Alegerile au loc cu doi ani mai devreme, in parte pentru a confirma reformele constitutionale care au acordat prerogative Parlamentului dar si pentru a confirma numirea lui Nazarbaiev in fruntea tarii pe o perioada nedefinita.
"Investitorii inteleg ca majoritatea deciziilor care ne afecteaza interesele nu sunt luate in Parlament", a declarat Tania Costello, analist in cadrul companiei de consultanta Grupului Eurasia.
sapte partide s-au inscris in cursa electorala, insa favoritele sunt formatiunea Nur Otan, prezidata de Nazarbaiev, si Partidul Social-Democratic National (ANSDP), din care fac parte cei mai ferventi critici ai presedintelui.
Categorie articol: 

Comentarii