Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Karaoke Star, vedetă pentru o zi"

Concursul care urmăreşte promovarea talentelor locale şi a muzicii de calitate este organizat şi în acest an la Casa Tineretului în weekend-ul viitor, pe 6 şi 7 octombrie. Din juriul concursului fac parte: Aurel Gabriel Simionescu, primar al municipiului Brăila - preşedintele juriului, Nicu Filote, secretar al Consiliului Judeţean Brăila, Adriana Toma, profesor Liceul de Artă, Ionel Filip, director adjunct al Liceului de Artă, şi Petrea Gogu, comandantul muzicii militare, Garnizoana Brăila.
La concurs se pot înscrie persoane cu vârsta de peste 16 de ani, din judeţele Brăila şi Galaţi, care nu profesează în domeniul muzicii, concursul fiind adresat doar amatorilor. Câştigătorii locului I şi al Marelui Premiu din ediţiile anterioare nu au drept de înscriere. Nivelul de cunoaştere al textului şi interpretarea corectă a pieselor sunt criterii principale de jurizare. Pentru participare, concurenţii se pot înscrie la Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu". La înscriere fiecare concurent va prezenta: fişa de înscriere tip completată la centrul de înscriere şi copie după actul de identitate. Concurenţii nu pot participa decât individual, nu în grupuri de interpreţi. În situaţia în care vor exista mai mult de 15 concurenţi înscrişi pentru fiecare secţiune în parte, preselecţia va avea loc pe 5 octombrie, ora 15.00, la Casa Tineretului.
Concursul se va desfăşura pe două secţiuni, muzică uşoară şi muzică populară, iar ordinea intrării în concurs se va stabili prin tragere la sorţi, pe 5 octombrie. Concurenţii vor interpreta piesele live în format karaoke. Ei vor fi acompaniaţi de formaţia "Orfeu". Prima strofă va fi interpretată de formaţie, vocal şi instrumental, urmând ca cea de-a doua să fie continuată de concurent în acompaniamentul formaţiei. Repertoriul concursului este ales de organizatori din creaţiile compozitorilor români de muzică uşoară şi din foclorul autentic românesc. Premiile concursului, pentru fiecare dintre cele două secţiuni, sunt: Premiul I un laptop, premiul II un televizor LCD, premiul III un televizor color, iar pentru cele două menţiuni se va oferi câte o cameră foto.
În ultima seară de concurs fiecare spectator va primi un talon care va fi completat şi introdus în urnă. Vor fi oferite premii în obiecte spectatorilor, calculatoare, televizoare, aparate foto, în valoare totală de până la 7.000 lei. Premiile sunt asigurate în părţi egale de către Consiliul Judeţean Brăila şi Primăria Municipiului Brăila prin instituţiile subordonate, respectiv Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu" şi Casa Municipală de Cultură. Vor fi oferite premii în obiecte şi telespectatorilor, televizoare, aparate DVD, telefoane mobile, în valoare totală de până la 5.000 lei, precum şi alte premii surpriză din partea sponsorilor. Cheltuielile privind remuneraţia orchestrei şi a membrilor juriului vor fi asigurate de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila. Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" asigură pe parcursul desfăşurării concursului un ecran care va afişa permanent clasamentul, în urma introducerii notelor pe calculator.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean şi Primăria Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii