Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaiac canoe, sportul cu cele mai multe medalii la CSM Brăila în 2019

• sportivii pregătiţi de antrenoarea emerită Florentina Ion au cucerit 32 de medalii, 5 de aur, 15 de argint şi 12 de bronz • şase brăileni au fost cooptaţi la loturile naţionale

 

În anul 2019 cele mai multe medalii la CSM Brăila au fost cucerite de reprezentanţii secţiei de kaiac canoe. Sportivii pregătiţi de antrenoarea emerită Florentina Ion au obţinut 32 de medalii, 5 de aur, 15 de argint şi 12 de bronz.

Cinci sportivi au fost cooptaţi în lotul naţional de kaiac canoe pentru juniori II de la Brăila, care se pregătesc sub îndrumarea antrenoarei Florentina Ion. Iar Robert Calaver şi-a asigurat un loc în lotul naţional de juniori I al României, care se pregăteşte la Bascov.

Anul trecut CSM Brăila a avut un kaiacist, George Ene, care a participat la Campionatul Mondial de kaiac canoe pentru juniori care a avut loc la Bascov. Acesta a făcut parte din echipajul României de kaiac 4 - 500 m care s-a clasat pe locul al 13-lea.

“A fost un an bun. Am cucerit medalii la toate competiţiile la care am participat şi la categoriile de vârstă. Este din ce în ce mai greu, pentru că sportul de performanţă presupune multe sacrificii şi nu toţi copiii sunt dispuşi să le facă în continuare. Însă eu cred că şi în 2020 secţia de kaiac canoe se va menţine pe aceeaşi linie a performanţei”, ne-a declarat antrenoarea Florentina Ion.

 

CSM Brăila a cucerit 5 medalii la naţionalele de kaiac canoe din mai

 

La primul concurs din 2019, Campionatul Naţional de primăvară la kaiac canoe, care a avut loc la Bascov, CSM Băila a cucerit 5 medalii, 2 de argint şi 3 de bronz. Clubul brăilean a avut reprezentanţi pe podium la toate categoriile de vârstă. George Ene a devenit vicecampion naţional la kaiac 1 – 500 m şi s-a clasat pe locul al treilea la kaiac 1 – 200 m. Ambele medalii fiind cucerite în concursul juniorilor I. La juniori II, echipajul format din Valentin Ivan, Andrei Paţa, Vlad Olteanu, Andrei Buzatu a obţinut bronzul în proba de kaiac 4 – 3000 m.  

Cadeţii au bifat de asemenea două medalii, una de argint la canoe 2 – 2000 m, prin Alexandru Necula şi Ionuţ Lungu, şi una de bronz la canoe 1 – 1000 m, prin Alexandru Necula.     

La această competiţie CSM Brăila a participat cu un lot format din 16 sportivi.

 

Naţionalele din august au adus 19 medalii clubului brăilean

 

Bilanţ foarte bun pentru delegaţia secţiei de kaiac canoe de la CSM Brăila la competiţiile naţionale pentru juniori, masters şi Dragon Boat, care au avut loc în luna august la Bascov. Brăilenii s-au acomodat întâi cu condiţiile de pe lac, apoi au cucerit 19 medalii.

“Rezultatele sunt bune, dar tot mai era loc de 2-3 medalii după părerea mea. Am avut o perioadă foarte grea şi le mulţumesc sportivilor pentru efortul depus şi pentru medalii şi părinţilor pentru spijinul moral. Este foarte dificil să stai trei săptămâni departe de casă, să te antrenezi zi de zi când ceilalţi copii încă mai profitau de vacanţă. Am trecut cu bine peste această perioadă”, declara în august 2019 antrenoarea emerită Florentina Ion.

Clubul brăilean a obţinut titlul naţional la kaiac 4 - 1000 m cadeţi, prin Ionuţ Lungu, Alexandru Necula, Ionuţ Ghenov, Andy Buja. Argint au cucerit Vlad Olteanu la kaiac 1 - 1000 m juniori II, Dragoş Ivan, Flavius Urse, Alexandru Andrianof, Matei Ion la kaiac 4 – 1000 m cadeţi şi gemenii Alexandru şi Andrei Diţă, la canoe 2 – 1000 m cadeţi. Maria Mocanu şi-a trecut în cont două medalii de bronz, ambele la canoe 1 pe distanţele de 500 m, respectiv 200 m.

În prima zi a naţionalelor de kaiac canoe pentru juniori I, George Ene şi Robert Calaver au cucerit medalia de aur la kaiac 2 - 1000 m. Tot la această categorie de vârstă George Ene a obţinut bronzul la kaiac 1 - 200 m.

 

Şase brăileni cooptaţi în loturile naţionale

 

După cele două campionate naţionale au urmat concursurile pentru completarea loturilor naţionale de juniori II şi juniori I. Astfel, cinci sportivi brăileni au reuşit să fie cooptaţi la lotul naţional de juniori II, de la Brăila sub îndrumarea antrenoarei Florentina Ion şi anume: Vlad Olteanu, Ion Paţa, Dragoş Ivan, Alexandru Neculai şi Cristian Ghenov. Robert Calaver şi-a asigurat un loc în lotul naţional de juniori I al României, care se pregăteşte la Bascov.

 

La masters, CSM Brăila a obţinut 9 medalii

 

La această secţiune, CSM Brăila a cucerit 2 medalii de aur, la kaiac 1 - 1000 m, 35-44 ani, prin Daniel Nistor şi la canoe 1 - 1000 m, 55-60 ani, prin Gheorghe Constatinov. Vicecampioni naţionali au devenit Laurenţiu Rusu la canoe 1 pe distanţele de 1000 m şi 200 m, la 35-44 ani, Daniel Nistor la kaiac 1 - 200 m, Marius Pârvu la canoe 1 - 1000 m, la 45-54 ani, Gheorghe Constantinov şi Marius Pârvu la canoe 2 pe distanţele de 1000 m şi 200 m, la 45-54 ani, iar medalia de bronz a fost adjudecată de Gheorghe Constantinov la canoe 1 - 200 m, la 54-60 ani.

 

Aur şi argint la Dragon Boat

 

La ultima competiţie din august, Campionatul Naţional de Dragon Boat, CSM Brăila a cucerit o medalie de aur la seniori, pe distanţa de 2000 m, şi una de argint la juniori, pe distanţa de 200 m.

Echipajul la seniori a fost următorul: Dragoş Ivan – toboşar, Gheorghe Constantinov – cârmaci, George Aramă, Daniel Nistor, George Ene, Robert Calaver, Marius Pîrvu, George Costache, Laurenţiu Rusu, Alexandru Neculai, Ionuţ Lungu, Vlad Olteanu.

Echipajul la juniori a fost următorul: Cristian Ghenov – toboşar, Gheorghe Constantinov – cârmaci, George Ene, Ionuţ Lungu, George Costache, Alexandru Neculai, Ion Paţa, Vlad Olteanu, Flavius Urse, Dragoş Ivan, Robert Calaver.

 

Medalii şi la naţionalele de maraton

 

La naţionalele de maraton Alexandru Necula şi Ionuţ Lungu au devenit vicecampioni naţionali la canoe 2 - 7 km cadeţi. Medalii de argint au mai obţinut Robert Calaver la k1 - 14 km, juniori I, George Aramă şi Daniel Nistor la k2 - 20 km seniori şi Gheorghe Constantinov la canoe 1 - 20 km seniori. 

Medalii de bronz au cucerit Dragoş Ivan şi Matei Ion la kaiac 2 - 7 km şi Cristian Ghenov la canoe 1 - 7 km, cadeţi, Vlad Olteanu la kaiac 1 - 10 km, juniori II şi Laurenţiu Rusu la canoe 1 - 20 km, seniori.  
Categorie articol: 

Comentarii