Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Justiţia încă nu a fost înfrântă

Dacă Liviu Dragnea va executa sau nu 3 ani şi 6 luni de închisoare, pedeapsă la care a fost condamnat joi, pe 21 iunie 2018 de Instanţa supremă, încă nu ştiu, pentru că decizia nu este definitivă. Ştiu însă că această sentinţă, dată liderului PSD, acuzat de fapte de corupţie alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a căzut ca un trăznet peste guvernanţii de la Putere. În timp ce PSD şi ALDE se aşteptau ca lucrurile să ia o altă întorsătură, iar parlamentarilor să li se ceară eventual să voteze suspendarea Preşedintelui României, a doua condamnare a lui Dragnea a demonstrat că Justiţia încă nu a fost înfrântă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedeapsa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, iar acesta a fost achitat pentru fals intelectual, dar decizia de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Deciziile nu sunt încă definitive şi pot fi contestate la completul de 5 judecători; dar, pedeapsa aplicată lui Dragnea ne-a demonstrat că în ţara asta încă se mai poate face dreptate, încă nu este totul pierdut. Până la finalizarea acestui proces, va mai curge multă apă pe Dunăre, vor interveni alte şi alte surprize; dar, sunt convinsă că se vor mai slăbi şi chingile în care a fost prinsă puterea executivă şi cea legislativă de către Dragnea şi Tăriceanu. Cu puţin noroc, cu puţină implicare din partea cetăţenilor, cu mai puţin zel din partea Jandarmeriei, nu este exclus să asistăm şi la căderea guvernului Dăncilă.

Spun asta pentru că, văzut din exterior, partidul celor trei trandafiri începe să se ofilească. Se fracturează prin lupte intestine, armata pesedistă a început să dezerteze sub sigla altor partide sau prin diverse grupuri de interese şi încă nu s-a copt nucleul din interior care să fie în stare să smulgă guvernul din mâinile lui Liviu Dragnea şi să spele obrazul PSD-ului. Nu ştiu dacă o revoltă internă ar însemna detronarea lui Dragnea, pentru că acesta încă mai are subalterni loiali în toate colţurile ţării, legaţi de el prin diverse interese şi relaţii de afaceri - şi care îi sunt datori. Dar, în condiţiile în care întreaga lume este cu ochii pe noi, când partidul de guvernământ face şi desface legi doar pentru infractorii care ne conduc, chiar nu există o cale de a strivi capul şarpelui care ne-a înveninat existenţa?

Chiar nu există un premier care să ne reprezinte cu cinste în afara ţării şi care să ştie să vorbescă propria limbă corect din fruntea guvernului? Şi mă gândesc la fostul premier... La începutul acestui an, Mihai Tudose a abandonat lupta în mod dezarmant, fiind înlocuit cu marioneta din Videle, care a fost înscăunată de la şefia scării de bloc la conducerea unui guvern. Câte alte marionete ale lui Dragnea vom fi nevoiţi să mai suportăm? Acum, când numărul protestatarilor creşte de la o seară la alta, acum, când mulţi români au înţeles, în sfârşit, că PSD-ul este condus de un infractor - şi au văzut negru pe alb, că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, acum este momentul schimbării.

Justiţia încă nu a fost înfrântă, iar românii au început să se trezească la realitate. Dacă Liviu Dragnea şi acoliţii lui încă mai speră să facă slalom o perioadă de timp printre legi şi ordonanţe emise peste noapte, iar deciziile de săptămâna trecută nu sunt încă definitive şi pot fi contestate la completul de 5 judecători, protestatarii din stradă sunt singurii care pot ţine stindardul rezistenţei sus, în faţa tăvălugului care vrea să ne-ngroape ţara. Iar pe 10 august, românii din străinătate vin să-şi ceară ţara înapoi. Important este că Justiţia încă nu a fost înfrântă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii