Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jurnaliştii brăileni au schimbat ţinta şi «armele». Cei mai buni la Kalashnikov

• cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” a strâns cele mai multe diplome şi medalii, joi, la competiţia organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila • au urcat pe podium colegii Andreea Iconaru, Liliana Nistor, Alina Mihai, Florentin Coman şi Nicu Stupariu

 

Împlinirea a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române a fost marcată, şi în acest an, cu focuri de armă în poligonul de la Muchea. Jurnaliştii brăileni au demonstrat că se simt la fel de bine într-un poligon ca într-o redacţie şi că ştiu să mânuiască un Kalashnikov aproape cu aceeaşi precizie cu care folosesc tastatura. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila a lansat o invitaţie presei locale de a participa la Cupa Presei la TIR, invitaţie la care au răspuns 10 reprezentanţi ai mass-media.

Adunarea s-a strigat, joi, la sediul IJJ, după care am pornit “în formaţie” către Poligonul Muchea. După instructaj, inspectorul şef al Jandarmeriei Brăila, col. Vasile Moţ, a tras trei focuri de reglaj, explicând ziariştilor cum să ia linia de ochire cât mai bine pentru a avea punctaj mare.

După trei focuri de reglaj, jurnaliştii au intrat în competiţie şi fiecare s-a străduit ca toate gloanţele să ajungă în ţintă. Maximum de puncte ce putea fi obţinut era 100, iar premiile s-au acordat pe trei categorii: individual feminin, individual masculin şi proba pe echipe. Jurnaliştii de la “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi-au păstrat titulatura de “Cei mai buni” la toate cele trei categorii. La proba individual feminin, colega noastră Andreea Iconaru a ocupat locul I, cu 90 de puncte, de altfel şi cel mai mare punctaj din concurs. A fost urmată de o altă colegă de-a noastră, Liliana Nistor, cu 66 de puncte, ea fiind novice la trasul cu arma, iar pe locul III s-a clasat Mihaela Dan de la MDPress, cu 64 de puncte.

La proba individual masculin, colegul nostru Florentin Coman şi-a păstrat titulatura de cel mai bun trăgător, obţinând 88 de puncte, la o distanţă uriaşă de locul II care a fost ocupat tot de un jurnalist al “Obiectiv-Vocea Brăilei”, Nicu Stupariu (31 de puncte), dar şi de locul III pe care s-a clasat Cristian Boală (26 de puncte), jurnalist la ProBrăila.

La proba pe echipe, s-au adunat punctajele obţinute de câte doi reprezentanţi ai mass-media şi a reieşit următorul clasament: locurile I şi II au revenit cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei” prin echipele formate din Liliana Nistor şi Florentin Coman (154 de puncte per total) şi, respectiv, Andreea Iconaru şi Nicu Stupariu (121 de puncte per total). Locul III a fost ocupat de Alina Mihai (“Obiectiv-Vocea Brăilei”) şi Mihaela Dan, jurnalist la propriul site de ştiri (64 de puncte).

Apoi, prin vot secret, ziariştii au desemnat Miss şi Mister Pistol la Cupa presei la TIR, ediţia din 2019. Dacă la fete, titlul i-a fost acordat Mihaelei Dan, în urma votului exprimat de băieţi, surpriza a fost votul fetelor care l-au ales Mister Pistol pe .... Prefectul Brăilei, George Adrian Paladi! Acesta a fost prezent la eveniment, însă nu s-a aşteptat nicio clipă să primească diplomă şi cupă la final pentru această titulatură.

Jurnaliştii au fost apoi invitaţi la o porţie de fasole cu afumătură şi gogoşar murat, gătită milităreşte şi extrem de gustoasă.

Manifestările dedicate împlinirii a 169 de ani vor continua. Vom reveni cu programul detaliat.

 
Categorie articol: 

Comentarii