Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecatorii si procurorii invata sa colaboreze cu mass-media

Ieri, orasul nostru a fost gazda unui seminar de pregatire a purtatorilor de cuvint ai instantelor si parchetelor din judetele Braila, Tulcea, Galati si Buzau, organizat in cadrul Proiectului de infratire institutionala "Asistenta pentru Consiliul Superior al Magistraturii". Evenimentul a fost sustinut de Anneke Schreinemakers, purtator de cuvint al Tribunalului Maastricht (Olanda), Gunther Feld, purtator de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Koln (Germania), Dieter Schlafen, consilier de preaderare si de judecatorul Cecilia Morariu, purtator de cuvint al Consiliului Superior al Magistraturii.
Scopul acestuia a fost de a-i familiariza pe participanti cu bunele practici din tarile pe care le reprezinta, astfel incit sa le ofere o mai buna pregatire pentru functia de purtator de cuvint. Expertii straini si-au prezentat activitatea desfasurata la locul de munca, punind accent pe nevoia de stabilire a unor relatii solide de lucru cu reprezentantii mass-media, precum si obligatiile si regulile pe care trebuie sa le respecte in exercitarea sarcinilor.
"Este un seminar binevenit deoarece procurorii si judecatorii, avind aceste profesii, nu au fost instruiti in a face fata in mod competent unei relatii corespunzatoare cu mass-media. Judecatorii si procurorii nu au facut cursuri de actorie pentru a sti cum sa se prezinte in fata camerelor de luat vederi. De aceea este binevenita o instruire a lor, cum este cea de azi (n.r. - ieri), sub egida Consiliului Superior al Magistraturii si a unor inalti functionari in domeniul juridic din state cu democratie avansata ale comunitatii europene", ne-a precizat Fanel Mihalcea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila.
Pentru o colaborare cit mai buna cu mass-media, Consiliul Superior al Magistraturii, in cooperare cu reprezentanti ai instantelor si parchetelor, ai societatii civile si a consilierului de preaderare Dieter Schlafen, a elaborat un ghid de bune practici destinat magistratilor si altor specialisti in comunicare care activeaza, in calitate de purtatori de cuvint, in cadrul instantelor si parchetelor. Acest ghid este gindit ca un indrumar cu caracter practic, fiind incluse si situatii care pot aparea in activitatea specifica purtatorilor de cuvint.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii