Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecati pentru distrugerea unor bancomate

Doi tineri braileni au fost trimisi in judecata pentru ca au distrus doua automate de schimb valutar, de suparare ca acestea nu functionau. Pe linga pedepsele pe care le vor primi pentru faptele comise, cei doi vor trebui sa achite si contravaloarea reparatiilor ASV-urilor distruse, in valoare de peste 1.000 de lei fiecare.
In noaptea de 2 spre 3 iunie, la ora 1.05, Danut Dumitru (30 de ani) s-a deplasat impreuna cu 3 prieteni la sediul Bancii Comerciale Carpatica - Sucursala Braila, situata la intersectia strazii Tineretului cu Calea Calarasilor, pentru a schimba o bancnota de 50 euro, la automatul de schimb valutar. Dupa ce a introdus bancnota, aparatul a emis o chitanta prin care l-a instiintat pe tinar ca schimbul nu poate fi efectuat din motive tehnice si ca va trebui sa se adreseze unui reprezentant al bancii pentru a fi despagubit. In aceste conditii, Dumitru a lovit cu pumnul monitorul ASV-ului, dupa care a parasit locul faptei. Ajuns acasa, i-a povestit mamei sale ce s-a intimplat si, a doua zi, femeia s-a dus la banca unde a fost despagubita cu contravaloarea sumei de 50 euro. Fiind vizionata inregistrarea video din noaptea resprectiva, s-a observat prezenta inculpatului si a prietenilor sai in fata ASV-ului precum si momentul in care acesta a lovit geamul de protectie al aparatului, cauzind un prejudiciu de 1.083 lei. De asemenea, din verificarile efectuate in baza de date a Inspectoratului de Politie al Judetului Braila s-a descoperit ca una din persoanele care il insotea pe inculpat in noaptea respectiva este un brailean care se sustrage unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, motiv pentru care nu a putut fi gasit si audiat. De precizat ca Danut Dumitru este recidivist, in 2004 fiind condamnat la o pedeapsa de 4 ani si 11 luni inchisoare, fiind eliberat conditionat in 2006, cu un rest de 591 zile de inchisoare.
O luna mai tirziu, mai exact in dimineata zilei de 6 iulie, in jurul orei 6.05, Iulian Constantin (21 de ani) s-a delpasat pe Calea Galati, la parterul blocului Turn, unde era amplasat un aparat de schimb valutar apartinind Bancii Comerciale Carpatica, pentru a schimba o bancnota de 100 euro. Vazind ca ASV-ul nu functioneaza, Constantin s-a enervat si l-a lovit cu pumnul, spargindu-i ecranul. Partea vatamata s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 1.050 lei, reprezentind contravaloarea display-ului distrus.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii