Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecat pentru viol si incest asupra fiicei de opt ani

Strigator la cer: un barbat de 31 de ani este acuzat ca si-a violat fiica doi ani la rind, aproape zilnic. Desi neaga cu vehementa ca ar fi abuzat de propriul copil, el a fost pus sub acuzatie si dat pe mina justitiei, fara a fi insa retinut macar o zi, daramite arestat preventiv. Intrucit victima este minora si, in plus, ii este si ruda apropiata, agresorul risca intre 10 si 25 de ani de inchisoare, conform art. 197, alin. 1, 2 si 3 Cod Penal.
Politia si Parchetul de pe linga Tribunalul Braila au finalizat, zilele acestea, ancheta in cazul unor violuri petrecute in perioada anilor 2003-2005, intr-o familie din cartierul Radu Negru, a carui victima a fost o fetita de numai 8 ani, Claudia. Autorul prezumtiv al nemerniciei, nimeni altul decit tatal victimei, Robertino Iulian C., a fost trimis in judecata.
Potrivit dosarului penal finalizat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, timp de aproape doi ani, tatal acuzat "a abuzat sexual in mod repetat de fiica sa minora, supunind-o la acte sexuale nefiresti, orale si anale, profitind de imposibilitatea acesteia de a se apara".
Barbatul acuzat de viol si incest a negat constant savirsirea faptelor, desi victima a povestit cu lux de amanunte calvarul prin care a trecut, consiliata fiind de specialisti. Oamenii legii au apelat la ajutorul medicilor legisti si al psihologilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Braila, reusind sa-l puna sub acuzatie pe Robertino Iulian C.
Dupa declansarea cercetarilor, familia acuzatului s-a destramat. Sotia l-a parasit, fara a-i cere acestuia altceva decit sa o lase in pace.

"Tati a facut sex cu "Caludia""

Cazul incestului petrecut in familia barbatului de 31 de ani, muncitor la o societate de prelucrare a lemnului, a scos la iveala detalii ingrozitoare ale dramei traite de copilul in virsta de numai 8 ani (in 2003), Claudia C. Potrivit procurorului anchetator, mama fetitei abuzate sexual (Iuliana C.) a sesizat Politia inca din mai 2005, insa dovada clara a nemerniciilor a aparut abia in luna august 2005. Cei doi soti au doua fetite - Claudia, de 10 ani (la data sesizarii Politiei) si Roxana, de 5 ani - care au locuit cu parintii pina in august anul trecut. Atunci, Iuliana C. a dat fetele in grija bunicii materne, Lenuta S., care locuieste in Chercea. Din discutiile purtate cu Roxana, batrina a aflat ca "tati a facut sex cu "Caludia"". Prima oara, Lenuta S. n-a dat importanta afirmatiei, dar dupa ce-a discutat si cu victima, a sesizat Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).
Dupa declansarea anchetei, in prezenta specialistilor de la Protectia Copilului, victima a relatat cu lux de amanunte modul in care tatal ei, Robertino C., a abuzat-o sexual transformindu-i, practic, copilaria in iad. Procurorul Mircea Ionescu precizeaza: "Din relatarile detaliate ale minorei, rezulta ca in ultimii doi ani, dupa ce mama pleca la serviciu, dimineata, in mod repetat, invinuitul a supus-o abuzului sexual prin acte materiale nefiresti, violind-o anal si pe cale bucala. Aceste manifestari au avut loc in mod repetat, aproape in fiecare dimineata, cind invinuitul o lua la el in patul ramas gol dupa plecarea sotiei la serviciu (...) Alteori o punea sa-l masturbeze si el o pupa si o mingiia pe sinisori. Actele materiale de viol la care a fost supusa sint descrise de minora in cuvintele si expresiile ei".
Oamenii legii spun ca, in schimbul acestor blestematii, barbatul cu apucaturi animalice ii promitea si chiar ii aducea fetitei jucarii, ca sa nu spuna mamei ce i s-a-ntimplat. In urma examenului medico-legal, s-a constatat ca fetita fusese, intr-adevar, supusa abuzului sexual. Totodata, martorii precizeaza ca victima "manifesta teama la auzul numelui tatalui sau sau cind il vedea in apropiere, refuzind de regula sa-l vada".
Examenul psihologic a scos in evidenta si mai mult drama traita de Claudia, timp de doi ani. "Manifestarile minorei releva si confirma tulburari asociate situatiilor de abuz sexual, respectiv anxietate, sentimente de amenintare si insecuritate fizica, dar si afectiva, stari de panica, rusine si lipsa de speranta", precizeaza anchetatorii.

Cauza a fost inregistrata la Parchet de Ziua Copilului

Cauza referitoare la incestul petrecut timp de doi ani in familia lui Robertino Iulian C. a fost inregistrata la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila la data de 1 iunie 2006, fiind repartizata procurorului criminalist Mircea Ionescu. La data de 23 august, ancheta era deja finalizata, iar dosarul pregatit pentru a fi trimis instantei de judecata. Potrivit procurorului anchetator, in tot acest timp, Politia nu a propus retinerea sau arestarea preventiva a invinuitului, poate si din cauza ca trecuse destula vreme de la savirsirea infractiunilor.
"In jurul datei de 20 august, l-am audiat pe invinuitul C. Robertino Iulian si i-am prezentat materialul de urmarire penala, in prezenta aparatorului ales. Nu a recunoscut savirsirea faptei. Dimpotriva, a dat vina pe un nepot in virsta de 15 ani, care locuia cu ei in curte. Am verificat acest aspect, dar nu se confirma", ne-a declarat procurorul Mircea Ionescu.
In prezent, cazul a fost preluat de magistratii Tribunalului Braila, care vor decide soarta barbatului acuzat de viol si incest.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii