Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecat pentru accidentarea grava a unui motociclist

Procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a dispus trimiterea in judecata a invinuitului Eduard Himer, 37 de ani, conducator auto la RA "Apele Romane", cercetat pentru vatamare corporala din culpa.
Accidentul s-a petrecut in ziua de 26 septembrie 2007, in jurul orei 12.15. In acel moment, precizeaza acuzarea, Eduard Himer se deplasa la volanul "Daciei Solenza" BZ-15-APE pe Calea Calarasilor, venind dinspre B-dul Cuza. In momentul in care a patruns in intersectia cu B-dul Independentei - in dreptul Primariei -, Himer s-a incadrat pe banda a III-a cu intentia de a vira stinga (prelungirea B-dului, catre Faleza). Concomitent, Silviu M., student la Univ. Romano-Americana, se deplasa pe motocicleta "Honda" SB-07-FBU pe Calea Calarasilor, dinspre str. Grivitei. Cind a ajuns in zona prelungirii B-dului, invinuitul a virat stinga, fara sa se asigure suficient daca din sens opus circula autovehicule. In momentul efectuarii virajului, motociclistul, care avea prioritate, a trecut de marcajul pietonal situat intre Casa Agronomului si Primarie, intrind in coliziune cu "Dacia Solenza". Impactul a fost atit de puternic, incit, Silviu M. a fost aruncat peste capota autoturismului, iar motocicleta a suferit avarii serioase. Studentul a fost transportat de urgenta la spital, avind nevoie de 50 de zile de ingrijiri medicale.
Potrivit anchetatorilor, in momentul coliziunii, "Dacia" avea 29,4 km/h, iar "Honda" 45 km/h. Procurorul care a coordonat ancheta precizeaza ca "accidentul de circulatie soldat cu vatamarea corporala a lui M. Silviu si avarierea motocicletei s-a produs din culpa exclusiva a invinuitului Himer Eduard", care a incalcat prevederile art. 54 din OUG 195/2002 si art. 125 din Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii