Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Judecătorii din Polonia sprijină protestul magistraților din România

Asociația Judecătorilor IUSTITIA din Polonia își exprimă solidaritatea cu judecătorii români, care se opun modificărilor din sistemul judiciar românesc și care pun în pericol independența judiciară”, se arată într-un comunicat al asociației.

Protestul colegilor noștri români a fost organizat dintr-un interes legitim de apărare a cadrului legal judiciar. Recentele modificări legislative adoptate de către autorități reprezintă o amenințare iminentă la independența justiției și asupra drepturilor și libertăților civile. În consecință, sistemul judiciar din România este pe deplin îndreptățit să critice modificările care pun în pericol independența justiției”, mai transmit judecătorii polonezi.

Magistrați din zeci de județe și București au protestat sau încă protestează față de OUG 7/2019, care modifică legile justiției. În semn de solidaritate, lor li s-au alăturat actorii Teatrului Naţional, care au protestat pe treptele instituţiei, înaintea reprezentaţiei de duminică seara. Printre ei s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ. Mihai Călin, Marius Manole. De asemenea, câteva mii de români au protestat duminică în toată țara față de aceste modificări. Totți aceștia au cerut abrogarea totală a ordonanței.
Categorie articol: 

Comentarii