Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

John McCain il acuza pe Barack Obama ca are mai multa incredere in sine decit in tara sa

Candidatul republican la functia de presedinte al SUA, John McCain, l-a acuzat marti pe rivalul sau democrat, Barack Obama, ca are incredere mai mare in sine decit in tara sa si ca interpreteaza gresit rolul Statelor Unite in lume, generind reactii dure din partea democratilor, relateaza AFP.
"Adversarul meu a avut sansa sa-si exprime increderea in Statele Unite, in timpul discursului de la Berlin. Intr-un fel, el era increderea intruchipata. Dar increderea in sine si increderea in tara sa nu reprezinta acelasi lucru", a spus McCain in fata congresului Legiunii Americane, o asociatie de fosti combatanti conservatori.
In cazul unui pericol, lumea isi aminteste ca puterea Americii mobilizeaza cea mai mare forta in serviciul binelui omenirii", a adaugat McCain. Candidatul republican l-a acuzat pe Obama ca face confuzie in privinta pozitiei Statelor Unite in lume.
"Daca Obama chiar crede ca eliberind Irakul de un tiran periculos am dat un exemplu gresit care a oferit Rusiei ocazia de a invada o mica natiune pasnica si democratica (Georgia, n. red.) atunci ar trebui sa o spuna franc, deoarece este o dezbatere pe care mi-ar placea sa o am", a spus McCain.
"Confuzia in astfel de chestiuni atrage conflicte, violente si agresiuni", a mai spus McCain.
"Urmatorul presedinte trebuie sa aiba o viziune clara a rolului natiunii noastre in lume, in calitate de aparator al oprimatilor si de forta a pacii", a adaugat McCain, subliniind ca pentru binele omenirii si pentru apararea valorilor americane in lume, "conducerea americana este esentiala".
"Daca exista o confuzie, aceea este intre John McCain, care declara pe de o parte ca patriotismul oricarui candidat nu trebuie sa fie pus la indoiala, si realitatea campaniei sale, caracterizata zilnic de atacuri personale, false si detestabile la adresa senatorului Obama", a declarat Hari Sevugan, purtatorul de cuvint al candidatului democrat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii