Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Joburi pentru ingineri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

• evenimentul va avea loc vineri, 20 octombrie, la Facultatea de Inginerie, începând cu ora 9.00 • în total, angajatorii pun la bătaie 600 de joburi vacante în mai multe domenii de activitate

 

Inginer reţele electrice, inginer mecanic, inginer chimist, inginer automatist sau inginer electroenergetic sunt doar câteva dintre joburile pentru care tinerii pot aplica la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila.

Evenimentul va avea loc vineri, 20 octombrie, în incinta Facultăţii de Inginerie şi Agronomie Brăila, începând cu ora 9.00.

“Este o acţiune dedicată absolvenţilor care îşi caută un loc de muncă, dar şi altor persoane aflate în căutarea unui job, aşadar îi invităm pe toţi să participe la acest eveniment. Oferta angajatorilor este generoasă, sunt locuri de munca vacante atât pentru persoanele cu studii superioare, cât şi pentru cei cu studii medii, muncitori calificaţi şi muncitori necalificaţi”, a precizat Laurenţia Vasilescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Brăila.

Potrivit organizatorilor, până în prezent au fost contactaţi peste 870 angajatori, dintre care 43 au confimat participarea. În total, la bursă vor fi puse la bătaie 600 locuri de muncă, vacante în diverse domenii de activitate: fabricarea de echipamente electrice şi electronice; fabricarea articolelor de îmbrăcăminte; fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii; construcţia de nave şi structuri plutitoare; fabricarea prăjiturilor şi a produselor de patiserie; repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor; fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice; comercializarea combustibililor gazoşi; industria metalurgică; comerţ; construcţii; activităţi de servicii în tehnologia informaţiei; activităţi ale centrelor de intermediere telefonică (call center); fabricarea de echipamente electrice de iluminat; agricultură; activităţi de telecomunicaţii prin reţele cu cablu; prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe; restaurante; captarea, tratarea şi distribuţia apei; activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal şi altele.

În cadrul acestei acţiuni vor fi amenajate standuri separate pentru activităţi de medierea muncii în România şi Uniunea Europeană (oferite prin EURES), consiliere privind cariera, formare profesională.

“Reţeaua europeană de ocupare a locurilor de muncă va fi prezentă la bursă, ca de altfel de fiecare dată în ultimul timp, cu locurile de muncă vacante comunicate la nivelul UE, care sunt la ora actuală peste 1.500. Vom aduce la cunoştinţă celor interesaţi atât locurile de muncă vacante, cât şi cele două proiecte pe care noi le derulăm la nivel european: «Your first european job» - «Primul tău loc de muncă EURES», publicul eligibil pe acest proiect fiind constituit din persoanele cu vârsta între 18 şi 35 de ani şi, al doilea proiect, «Reactivate», care se adresează persoanelor cu vârsta peste 35 de ani. Aceste proiecte oferă finanţare persoanelor eligibile pentru mai multe activităţi, una ar fi susţinerea unui interviu în altă ţară decât cea de domiciliu”, a declarat Mihaela Mirică, consilier EURES în cadrul AJOFM Brăila.

De asemenea, în cadrul bursei vor fi distribuite materiale informative solicitanţilor de loc de muncă şi vor fi amenajate spaţii în care persoanele interesate vor primi informaţii/sprijin din partea consilierilor agenţiei cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenţie, cursurile de formare profesională ce vor fi organizate de agenţie pentru şomeri, precum şi alte infomaţii privind activitatea AJOFM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii