Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Job4Life: Peste 200 de brăileni s-au arătat interesaţi de un job în străinătate

• angajatori de top din Europa au venit cu oportunităţi de angajare în domenii precum service şi reparaţii auto, construcţii, logistică, IT, transport, industrie, sau personal hotelier şi pentru nave de croazieră  

 

Săptămâna trecută, la Hotelul Traian din Brăila, a avut loc “Eveniment naţional de recrutare” organizat de agenţia de recrutare Job4Life. La acţiune au fost prezenţi angajatori de top din Europa care au intrat în contact direct cu brăilenii interesaţi de un loc de muncă în afara ţării. Şi nu au fost deloc puţini cei care au venit să vadă oferta. 

Printre companiile prezente la târgul de joburi s-au numărat International Recruiters - Olanda, Staff Finders - Marea Britanie, Europlex - Norvegia, dar şi companii româneşti precum Arcellor Mittal Galaţi, Vard Tulcea, Work on Sea Constanţa sau McDonald's. Cele şapte firme au venit cu oportunităţi de angajare în următoarele domenii: service şi reparaţii auto, construcţii, logistică, IT, transport, personal hotelier şi pentru nave de croazieră şi industrie. 

În urma acţiunii din Brăila peste 200 de candidaţi s-au arătat interesaţi să lucreze în străinătate şi au aplicat pentru următoarele joburi: electricieni - 10%, service auto - 5%, construcţii (zidari, zugravi, rigipsari, dulgheri, laminatori) - 20%, sudori - 5%, şoferi - 5%, personal hotelier - 5%, medical - 5%, necalificaţi - 40%.

Vorbitorii începători de limba engleză au fost îndrumaţi către ofertele pentru depozite din Marea Britanie şi Olanda, iar cei care nu ştiu deloc au fost îndrumaţi către ofertele locale sau către înscrierea la cursuri de perfecţionare organizate împreună cu Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.
Categorie articol: 

Comentarii