Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Joaca de-a ocaziile

Petrolul: Cristea - Bosoi, Em. Cristian, Zainea, Bratu - Rosu (min. 85: Neta), Balta, Moldoveanu (min. 60: Smeu), Bandarica - Lupu, Berceanu
Dodu: Stanciu - Raileanu, Cojocariu, Fodor, S. Vasile - Mototolea (min. 77: Oprea), Cristea, Stan, Stanciu - Dunca, Orlando

Dornici sa faca repede uitata infringerea din prima etapa, elevii lui Adrian Baldovin s-au instalat la cirma partidei inca din startul ei insa, nu au reusit sa deschida "lacatul" apararii formatiei pregatite de Dan Firiteanu, fostul antrenor al lotului national de juniori, cel care a contribuit in mare masura la ascensiunea lui Banel Nicolita.
Petrolul a ratat deschiderea scorului inca din minutul 5 al partidei, prin Bandarica si tot dupa acelasi interval de timp, portarul oaspetilor Stanciu, fost jucator al Otelului, s-a plasat excelent la sutul lui Bosoi.
Tot sortit esecului a fost si sutul lui Bandarica dupa un-doi-ul spectaculos cu Berceanu (min. 20), precum si actiunea lui Rosu din minutul 32, care nu a reusit sa marcheze de la 6 metri, dupa o pasa ideala a lui Moldoveanu.
Jucatorii cu carte de vizita ai lui Firiteanu, Cristea, fost jucator al Daciei, si Orlando de la Petrolul Ploiesti au creat panica in careul gazdelor in minutul urmator si tabela s-ar fi putut modifica in favoarea oaspetilor daca Dorin Zainea nu ar fi deviat mingea in corner.
In ultimele sapte minute ale primei reprize, petrolistii s-au masat cu intreg efectivul in jumatatea adversa, au gasit culoare spre poarta, dar Stanciu a fost imbatabil. Astfel, in minutul 38, dupa un triunghi de pase intre Moldoveanu, Berceanu si Lupu, ultimul a sutat din pozitie favorabila, dar nu l-a surprins pe Stanciu asa cum nu aveau sa o faca nici Moldoveanu (min. 40) sau Rosu (min. 43).

"Veteranul" Marian Berceanu salveaza gazdele cu o dubla

Dupa pauza au venit si mult asteptatele goluri insa si in cea de a doua jumatate a partidei gazdele s-au jucat cu ocaziile.
La prima actiune din aceasta parte a meciului, petrolistii au obtinut un corner, Bandarica a centrat inselator, fundasii centrali ai oaspetilor, Fodor si Cojocariu, s-au incurcat reciproc si, de la 6 metri, Berceanu a reluat cu latul si de data aceasta mingea s-a oprit in poarta bucuresteana.
Oaspetii si-au revenit repede si dupa numai sapte minute au reusit sa restabileasca egalitatea. Lansat la marginea careului de 16 metri petrolist, Cristea a facut instructie cu defensiva gazdelor, l-a driblat si pe portarul Petrolului si apoi a trimis mingea in plasa.
Dupa numai doua minute putea fi 2-1 pentru oaspeti daca portarul petrolist nu ar fi avut o interventie salvatoare la sutul lui Orlando, dupa un contraatac al bucurestenilor care din nou a facut "sah-mat" apararea gazdelor.
Treptat Petrolul a reluat controlul asupra jocului si a inceput sa se apropie periculos de poarta adversa, dar Smeu (min. 66) nu a reusit sa aduca linistea in tabara gazdelor. Bucurestenii au si noroc deoarece, patru minute mai tirziu, Rosu suteaza puternic insa mingea loveste bara, dar nu mai pot face nimic in minutul 70, cind Berceanu inscrie din sapte metri cu capul, dupa o centrare a lui Rosu.
In ultimele cinci minute al partidei, petrolistii au ratat nu mai putin de sase ocazii de a se desprinde, cele mai mari apartinindu-le lui Berceanu, Neta, Smeu si Bosoi, insa partida s-ar fi putut incheia si la egalitate, daca portarul Petrolului, Cristea, nu ar fi avut un reflex exceptional la reluarea cu capul a lui Orlando (min. 89), dupa o gafa la mijlocul terenului a lui Neta care i-a pus astfel pe oaspeti pe contraatac.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii