Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jitaru, Piţa şi Bărbieru au făcut spectacol în prima gală a naţionalelor de box

* cei trei pugilişti brăileni continuă cursa pentru titlul de campion * patru meciuri s-au încheiat înainte de limită * Costea a câştigat prin neprezentarea adversarului * au fost şi două decizii eronate

 

 

 

Prima gală a Campionatului Naţional de box U22 a programat 11 meciuri, 4 s-au încheiat înainte de limită, iar unul nu s-a disputat, beneficiarul victoriei la “masa verde” fiind Daniel Costea de la CSM Călăraşi. Vedeta serii a fost de departe Rober Jitaru care, la categoria 56 kg, ar fi putut încheia rapid conturile cu Bogdan Marinaşi de la CSM Craiova, însă elevul lui Vlad Vrânceanu şi George Perţea a vrut să-şi facă antrenamentul şi l-a transformat pe oltean într-un sac de box. La finalul meciului Jitaru a fost ovaţionat minute în şir de cei peste 200 de spectatori prezenţi în sala de jocuri de la CSM Brăila. La categoria 69 kg lui Marian Piţa i-a trebuit un minut ca să obţină victoria în faţa lui George Oţetaru de la Chiajna. Piţa l-a prins descoperit pe adversarul său şi cu o lovitură la ficat a obţinut cel mai rapid succes al primei gale. O evoluţie foarte bună, la 69 kg a avut-o şi Adi Bărbieru de la CSM Brăila care a făcut, de asemenea, spectacol în ring în faţa lui Adrian Ionescu de la Rovinari. După ce a primit lovituri dure în prima repriză sportivul din Rovinari nu a mai continuat meciul şi s-a retras din ring.

Vlad Sava a avut “benzină” doar pentru două reprize şi apoi a abandonat în disputa cu Marin Ion de la CSM Călăraşi. Victorii clare, cu 5-0, au obţinut Sebastian Arbuz de la CSM Bacău, clujeanul Norbert Cojocaru şi George Ceparu de la CSM Călăraşi. Au fost şi două decizii controversate, cea mai surprinzătoare dintre ele fiind cea în care arbitrii l-au declarat învingător, cu 3-2, pe Dragoş Manu de la CSM Buzău, în condiţiile în care adversarul său, Adrian Mihalache de la Rovinari, a fost cel care a lovit mult mai clar şi de mai multe ori. Cel de-al doilea sportiv dezavantajat de arbitri a fost Cezar Andrieş de la Bacău. Vineri, de la ora 16.00, are loc gala semifinală, iar sâmbătă, de la ora 11.00 se dă lupta pentru medaliile de aur.

 

Rezultatele tehnice din prima gală:

Categ. 46-49 kg: Dragoş Manu (CSM Buzău) c.p. - Adrian Mihalache (CS Rovinari)

Categ. 56 kg: Sebastian Arbuz (SCM Bacău) c.p. - Sergiu Moraru (CSM Zalău)

Categ. 56 kg: Robert Jitaru (Steaua Bucureşti) c.p. - Bogdan Marinaşi (SCM Craiova)

Categ. 60 kg: Vasile Suciu (CSM Sibiu) TKO R1 - Robert Stancu (SCM Craiova)

Categ. 60 kg: George Ceparu (CSM Călăraşi) c.p. - Darius Stănică (SCM Craiova)

Categ. 64 kg: Norbert Cojocaru (CSM Cluj Napoca) c.p. - Petrică Purcaru (CS Năvodari)

Categ. 64 kg: Daniel Costea (CSM Călăraşi) câştigă prin neprezentarea lui George Vasile de la CSM Piteşti

Categ. 69 kg: Adrian Bărbieru (CSM Brăila) TKO R2 - Adrian Ionescu (CS Rovinari)

Categ. 69 kg: Daniel Baran (CSM Craiova) c.p. Cezar Andrieşi (SCM Bacău)

Categ. 69 kg: Marian Piţa (Steaua Bucureşti) TKO R1 - George Oţetaru (Concordia Chiajna)

Categ. 91 kg: Ion Marin (CSM Călăraşi) TKO R3 – Vlad Sava (CSM Brăila)
Categorie articol: 

Comentarii