Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Jilava", condamnat pentru loviri cauzatoare de moarte

Cunoscut ca simpatizant al gruparii interlope din Varsatura, Adrian Laurentiu Gavrila, zis "Jilava", in virsta de 20 de ani - individ retinut si arestat preventiv inca din noiembrie anul trecut -, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru loviri sau vatamari cauzatoare de moarte (LCM). Aceeasi instanta il obliga pe agresor sa plateasca despagubiri familiei celui decedat si cite 60 de lei pe luna, prestatie periodica, pentru fiecare din cei doi copii minori ramasi orfani de tata. Caracterizat de catre Parchet drept un mare consumator de bauturi alcoolice, care "adera la grupuri de persoane ce comit fapte antisociale", "Jilava" a fost sanctionat contraventional de mai multe ori. Implicat in scandaluri si batai, el i-a rupt splina unui tinar, in octombrie anul trecut, lasindu-l infirm pe viata. O luna mai tirziu, l-a trimis pe lumea cealalta pe un barbat din Lacu Sarat, care "se legase" de sora-sa. "Jilava" a fost retinut si arestat preventiv trei saptamini mai tirziu, dupa ce fusese plecat in Spania.
Potrivit anchetatorilor, in ziua de 4 octombrie 2007, orele 16.00 - 16.30, impreuna cu Nicusor Ionascu (32 ani), Sorin Lazar (20 ani) si Sorinel Lazarescu (20 ani), oligofren gr. II, pe fondul consumului exagerat de alcool, Gavrila "i-a aplicat lui Laurentiu I., in mod repetat, lovituri cu pumnii si cu picioarele, provocindu-i leziuni ce i-au pus in primejdie viata". Medicii au fost nevoiti sa-i inlature victimei splina, ca sa-i poata salva viata.
In acea perioada, inculpatul se afla in relatii bune cu Gheorghe C. zis "Gigi Chioru", in virsta de 30 de ani, din satul Lacu Sarat si-l ajuta pe acesta in activitati de reparatii si dezmembrari auto. Tata a doi copilasi, Gheorghe aflase numarul de telefon al Ralucai, sora de 18 ani a lui Gavrila si a inceput sa-i faca avansuri. Barbatul ajunsese sa se laude ca "a facut sex oral cu sora lui “Jilava”", desi nimeni nu-l credea in stare. Adolescenta s-a simtit jignita, la fel si fratele ei. Ca sa scape de birfe si sa fie lasata in pace de barbatul din Lacu Sarat, tinara a apelat la sprijinul lui "Jilava". In ziua de 2 noiembrie 2007, in jurul orei 14.00, Gavrila s-a deplasat la domiciliul lui "Gigi "Chioru" insotit de trei amici, sa-i ceara acestuia socoteala (desi negase ca i-ar fi facut avansuri Ralucai). Cum barbatul a negat din nou, s-a ajuns la o confruntare directa cu Raluca, in Braila, mai precis pe pe Sos. Buzaului. Desi a negat ca ar fi defaimat-o pe tinara, "Gigi" a numit-o "golanca", de fata cu "Jilava". In acel moment, suparat foc, inculpatul i-a tras un pumn, doborindu-l pe trotuarul de beton. In cadere, Gheorghe C. s-a lovit cu fruntea de bordura si a intrat instantaneu in coma. La scurt timp, si-au facut aparitia amicii inculpatului, Ion Buzea, Ionel Ciurea si Mihai zis "Sobi", care l-au vazut pe Gheorghe in coma, "cum ii tremura corpul, zvicnind din miini si din picioare", spun anchetatorii. Victima a fost transportata in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Braila cu diagnosticul "stop respirator, hemoragie emisfer drept, hematom epicranian frontal", apoi la Galati - Neurochirurgie, unde a decedat pe data de 10 noiembrie 2007. Toate eforturile medicilor de a-l salva pe barbatul din Lacu Sarat s-au dovedit zadarnice.
Desi Gavrila a primit o condamnare sub minim de pedeapsa, reprezentantii acuzarii nu au declarat apel impotriva hotaririi judecatoresti. Singura nemultumita de sentinta a fost sotia victimei. Totodata, potrivit purtatorului de cuvint al Tribunalului Braila, magistrat Lenuta Mocanu, instanta de fond a retinut "provocarea" (art. 73 c. p.). "Inculpatul a savirsit fapta sub stapinirea unei puternice emotii determinate de atitudinea de nerecunoastere a faptelor, de calomniere a surorii sale, dar cel mai mult de jignirea acesteia. Victima i-a spus “golanca”. De asemenea, au fost si alte circumstante atenuante avute in vedere. Inculpatul a incercat sa resusciteze victima si a luat masuri pentru a fi transportata la spital, a recunoscut constant savirsirea faptei si a regretat-o, iar dupa revenirea din Spania s-a prezentat singur la politie. S-a interesat de starea victimei cit timp a fost internata in spital. Intr-adevar, mai este cercetat pentru o fapta comisa cu violenta dar, nefiind condamnat definitiv, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, ca oricare alt cetatean", a spus magistratul brailean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii