Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeffrey Franks acuză politica din companiile de stat

"O parte din aceste companii pierd miliarde de lei. Aceşti bani ies din buzunarele cetăţenilor. Sunt bani foarte bine investiţi dacă se angajează un CEO, care să creeze profit, şi nu pierderi. Atât timp cât acest lucru se face transparent şi independent, acest lucru nu ar trebui să reprezinte un scandal, ci un lucru pozitiv. Scandalos este că oameni care nu sunt calificaţi, dar au conexiuni politice, conduc aceste companii în beneficiul propriu, nu al poporului", a menţionat Franks.
Şeful misiunii FMI în România susţine că aceste companii trebuie conduse de cei mai buni profesionişti, care ar putea fi români sau străini.
"Procesul de management al privatizării implică un proces de selecţie internaţional, condus de companii de resurse umane independente, ce trebuie să identifice oameni care sunt calificaţi să facă acest lucru. Cred că sunt bani bine investiţi odată ce aceşti oameni sunt identificaţi ca să existe un nivel de plată comparabil cu alte state europene. Ceea ce am cerut este ca autorităţile să angajeze o companie independentă, care să angajeze aceşti oameni. Dacă există oameni calificaţi, pot fi asiatici, africani, trebuie ca procesul să fie unul independent", a mai spus Franks.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii