Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jean Valvis a anuntat primii 33 de suporteri care devin actionari la Rapid

Omul de afaceri Jean Valvis a facut publica lista primilor 33 de suporteri ai echipei giulestene carora le va ceda cite o actiune la SC FC Rapid SA din cele 540 ale sale, acestia fiind invitati sa vina la sediul companiei oficialului rapidist sa semneze actele de vinzare-cumparare.
Primii fani din istoria fotbalului romanesc care vor deveni actionari la un club de fotbal au fost alesi de Jean Valvis de pe forumul site-ului suporterilor rapidisti, www.frz.ro, pe "criteriul seriozitatii". Acestia vor plati suma simbolica de 1 euro pe actiune sau 3,1 euro daca doresc sa plateasca mai mult decit George Copos (3 euro a platit Copos pentru o actiune) si vor avea dreptul sa participe la toate Adunarile Generale ale SC FC Rapid SA si sa ceara explicatii conducerii executive asupra deciziilor luate.
"Suporteri provenind din familii principale ale Rapidului, LSR, utilizatori activi ai forumului Forza Rapid precum si membrii distinsi si cu renume ai vietii intelectuale si artistice a Romaniei, toti rapidisti infocati, au acceptat propunerea mea de a deveni actionari activi in viata clubului", a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, Jean Valvis.
Lista suporterilor - actionari, care nu contine numele reale ale fanilor, ci doar nick-name-urile acestora de pe forum, este urmatoarea: atletico, Baratki, Charlton, costa7mario, crisixx, damaskin, dyamond, dynamite, eastmaster, Emiliano, foreverapid, Golanu', GrasuBerceni, kali, leasadragos, MaPaX, mario7dan, Pancone84, rApi, RAPIDgirl, romeo, seth, suporter_rapidist, Visiniu, vitman, Warrior, yyoan. Nick-urile altor sase fani nu au fost dezvaluite, Jean Valvis respectindu-le dorinta de a ramine deocamdata in anonimat.
Suporterii care locuiesc in provincie sau in strainatate vor primi in zilele urmatoare o corespondenta cu documentele si instructiunile aferente pentru a finaliza procesul de cumparare a actiunilor.
Jean Valvis are pregatita si o a doua lista cu 30 de suporteri care urmeaza a fi ulterior comunicata. Oficialul rapidist mentioneaza ca vinzarea actiunilor este neconditionata si ca nu a incercat prin aceasta metoda sa obtina sustinerea suporterilor in conflictul cu principalul actionar al FC Rapid, George Copos. "Dorim un Rapid european si asta nu inseamna o comunicare demagogica prin Internet, ci transparenta la club, audit financiar, cucerirea increderii sistemul financiar bancar - conditii absolute pentru obtinerea finantarii pentru modernizarea actualului stadion sau construirea altei arene - si organizarea departamentelor, mai ales angajarea unui directorul sportiv. Crearea unui nucleu de suporteri activi, bazat pe un model de succes existent deja in Spania, constituie singura garantie morala pentru transformarea Rapidului intr-un club european", a spus Valvis.
Oficialul rapidist sustine ca prezenta suporterilor in structura actionariatului reprezinta un garant pentru respectarea statutului SC FC Rapid SA. "Suporterii - actionari vor forma un corp de constiinta morala, ca o garantie de a evita arbitrariul, ca un garant pentru respectarea statutului FC Rapid SA si legile tarii privind organizarea si activitatea societatilor comerciale sportive", a adaugat actionarul gruparii giulestene.
Jean Valvis detine 540 de actiuni la SC FC Rapid SA, reprezentind 0,00959 la suta din totalul actiunilor. De asemenea, omul de afaceri greco-elvetian mai detine 19,04762 la suta din AFC Rapid, societate care detine 82,49474% din SC FC Rapid SA.
Contactat de MEDIAFAX, principalul actionar al FC Rapid, George Copos, a refuzat sa comenteze initiativa lui Valvis.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii