Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jazz clasic in deschiderea stagiunii muzicale a Liceului de Arta "Hariclea Darclee"

Noua stagiune muzicala a Liceului de Arta "Hariclea Darclee", gazduita cu generozitate de Muzeul Brailei, a debutat cu o seara de jazz clasic. Protagonistii evenimentului de marti seara au fost elevii clasei de muzica de camera care invata ritmuri de jazz, sub indrumarea profesorului Laurentiu Constantin. In deschidere, au vorbit directorul Muzeului Brailei, prof. univ. dr. Ionel Candea, directorul adjunt al Liceului de Arta "Hariclea Darclee", prof. Ioan Popescu, si prof. Laurentiu Constantin. Interpretii au fost introdusi in scena de catre prof. Ionel Filip. Acestia au pregatit pentru primul concert al stagiunii un repertoriu cuprinzind citeva epoci creatoare, de la preclasic, la muzica contemporana si jazz. Asistenta a avut placerea sa-i revada interpretind pe elevii Alexandru Murgu - vioara, Catalin Dumitrache - viola, Robert Caloian - chitara, Adrian Iordachi si Madalina Danila - pian, Tatiana Caisin si Ion George Tudor - voce. Alaturi de acestia a colaborat si Alexandru Musat, elev la clasa de percutie a Scolii de Arte si Meserii "Vespasian Lungu", prof. George Romeo Bunea. Au fost audiate lucrari din creatia compozitorilor: Johann Caspar, Ferdinand Fischer, Rimski Korsakov, Chris Brown, Edward Elgar, Louis Bonfa, Bart Howard, George Gershwin, F. Kreisler, Hamburg & Arien, Scott Joplin, H. Wieniawski.
Finalul concertului a fost punctat de celebra melodie "My way" a lui Frank Sinatra, interpretata de Ion George Tudor, sub acompaniamentul cvartetului clasei de jazz.
Dupa cum au anuntat organizatorii, concertele Liceului de Arta "Hariclea Darclee" vor avea o frecventa lunara, iar intre aceste seri muzicale, se vor organiza citeva seri de auditie din colectia de discuri vechi a muzeului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii