Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmii s-au dat in spectacol

Simbata, brailenii interesati sa afle cu se se ocupa jandarmii braileni au fost invitati la sediul institutiei si apoi in Poligonul de la Muchea, unde li s-au prezentat mai multe exercitii deomonstrative. Sub egida "Ziua Portilor Deschise", Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila a incheiat, astfel, seria manifestarilor organizate pe parcursul ultimei saptamini, cu ocazia implinirii a 115 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale. Actiunea a avut usile deschise atit pentru autoritatile locale, cit si pentru reprezentantii mass-media si cetatenii care au vrut sa vada de aproape o zi din viata jandarmilor.
Desi la acest moment jandarmeria nu are competentele pe care le avea la infiintare, jandarmii nu au uitat aceasta zi si au mobilizat forte ale detasamentelor mobil si de paza pentru a arata cu ce se ocupa institutia acum. Exercitiile demonstrative au inceput cu ciini pe care ii au in dotare jandarmii, ce au aratat cum stiu sa caute si sa detecteze explozivul ascuns in bagaje, sa prelucreze urme de miros cu gasirea obiectului, la capatul urmei si sa prinda un infractor care nu se supune somatiei legale executate de catre jandarm. Prezentarea activitatilor IJJ Braila a continuat cu interventia jandarmilor la o manifestare spontana de protest a sindicalistilor in fata unei cladiri administrative, prin care s-a blocat o strada, cu scopul de a restabili ordinea publica. Interventia a constat in executarea somatiilor legale si informarea persoanelor prezente despre consecintele acestei actiuni, realizarea dispozitivului de interventie cu elemente de contact, de sprijin, de captura a persoanelor care incitau la violenta si de triere. Dupa ce au reusit sa destrame scandalagii, jandarmii cu fost nevoiti sa recupereze munitia furata dintr-un transport special, prin blocarea autoturismului infractorilor, extragerea din masina, controlul persoanelor si a autoturismului, recuperarea bunurilor si conducerea infractorilor la sediu pentru continuarea cercetarilor.
Nu au lipsit prezentarea de procedee de autoaparare si imobilizare, executate de o grupa de jandarmi condusa de instructorul Sorin Balan, interventia grupei de actiuni speciale pentru capturarea unor teroristi care au ocupat o cladire si au luat ostatici si un exercitiu demonstrativ de tragere cu armamentul din dotare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii