Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmii brăileni, amenzi-record în doar 5 zile, în cuantum de peste 10.000 lei

• cea mai mare amendă a fost de 4.000 lei, pentru împiedicarea oamenilor legii de a legitima sau conduce la sediu o persoană • au mai fost constatate şi infracţiuni, toate cu autori cunoscuţi • o fată din Ianca a fost ameninţată cu moartea de către concubinul ei, chiar în noaptea de Revelion

 

Deşi nu au fost solicitate echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila prin apeluri la 112 sau prin dispeceratul propriu, asta nu înseamnă că jandarmii au avut sărbători liniştite. Dovadă stau numărul mare de amenzi aplicate în doar 5 zile dar şi cuantumul acestora. Mai exact, în perioada 29 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019, peste 300 de lucrători ai Jandarmeriei Brăila, potrivit Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, au acţionat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. În cele 5 zile au fost aplicate 35 de amenzi în valoare totală de 10.850 lei, cea mai mare fiind în valoare de 4.000 lei pentru încălcarea punctului 36 din articolul 2 al Legii 61/1991, care sună cam aşa: “împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice”.

Pe lângă aceste amenzi, jandarmii au constatat 5 infracţiuni în aceeaşi perioadă, toate cu autori identificaţi. Dintre acestea, 4 infracţiuni cu 5 autori la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi o infracţiune de ameninţare.

În noaptea de Revelion, în loc să petreacă, doi concubini din Ianca s-au luat la ceartă. Jandarmii au fost anunţaţi că un bărbat ameninţă cu acte de violenţă o femeie, într-un apartament din blocurile C ale oraşului. În momentul în care au sosit oamenii legii, victima - o fată de 21 de ani - le-a recunoscut acestora că a fost ameninţată cu moartea de către concubinul său în vârstă de 23 de ani. Tânărul nu s-a liniştit nici măcar la venirea jandarmilor, acesta continuând s-o ameninţe pe fată chiar în prezenţa echipajului. Lucrătorii IJJ au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

În cooperare cu Poliţia, jandarmii au mai constatat 2 infracţiuni cu trei autori identificaţi. Una dintre acestea s-a produs pe raza localităţii Movila Miresii, iar aici vorbim despre violenţa în familie, iar cealaltă infracţiune a fost constatată în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare, fiind vorba despre operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

“Totodată, efectivele de jandarmi au executat misiune de asigurare a ordinii publice în noaptea de 31.12.2018-1.01.2019, între orele 20.00 - 6.00, cu ocazia activităţilor organizate de Primăria Brăila. Pe timpul desfăşurării acestor activităţi nu au fost constatate incidente care să ducă la intervenţia în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii publice”, se arată în cuminicatul de presă emis de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al Jandarmeriei Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii