Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmii au stat cu ochii pe braileni de 1 Mai

Peste 100 de jandarmi au executat misiuni de ordine publica pe linia prevenirii si combaterii faptelor de incalcare a normelor de convietuire sociala, in perioada minivacantei de 1 Mai.
Actiunile preventive de patrulare s-au desfasurat in cooperare cu celelalte institutii abilitate si s-au concentrat cu precadere in zonele intens circulate, in preajma discotecilor, restaurantelor sau salilor de jocuri.
"S-a urmarit identificarea si monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (hoti din buzunare, persoane fara adapost, etc.), prezente obisnuite in locurile unde se aduna un public numeros, precum si monitorizarea si descurajarea grupurilor de persoane care tulbura ordinea si linistea publica", a precizat purtatorul de cuvint al IJJ Braila, capitan Iulian Timofei.
In perioada 28 aprilie - 1 mai, efective de jandarmi din cadrul inspectoratului au executat actiuni in comun cu inspectori din cadrul Garzii de Mediu Braila, in zona plajelor brailene, a Falezei Dunarii, a Statiunii Lacu Sarat, precum si in zona padurilor, care sint frecventate de cetateni.
Astfel, in timpul unei patrulari auto, jandarmii au identificat un grup de trei tineri, care transportau un aparat de sudura electric. Deoarece unul dintre ei a avut intentia de a fugi la aparitia echipajului, jandarmii au trecut la legitimarea si stabilirea identitatii celor trei tineri. Cind au fost intrebati de unde au aparatul de sudura, cei in cauza au dat-o din colt in colt si nu au putut da relatii convingatoare in acest sens. Jandarmii au desfasurat cercetari in zona si au aflat ca bunul apartine unei societati comerciale de pe b-dul Dorobantilor. Pentru fapta lor, Bancuta P., de 17 ani, Marius P., de 16 ani si Mihai M., de 16 ani, vor fi cercetati penal sub aspectul savirsirii infractiunii de furt calificat.
In plasa jandarmilor a picat si un barbat care furase un ax cilindric din incinta PAL SA, pe care l-a impins prin rostogolire pina la gardul societatii, fiind ajutat de un alt barbat. Niculai F., de 41 de ani, a fost depistat in timp ce transporta bunul furat, in greutate de 630 kg, cu ajutorul unui atelaj hipo. Celui in cauza i-au fost intocmite actele premergatoare cercetarii penale, urmind a fi identificata si cealalta persoana care a ajutat la sustragerea axului cilindric.
Categorie articol: 

Comentarii