Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmii şi poliţiştii locali, în stradă de Paşte şi de 1 Mai

• aceştia se vor asigura că slujbele religioase nu vor fi perturbate de fapte antisociale, iar brăilenii petrec în siguranţă Învierea Domnului • traficul va fi fluidizat, dacă va fi cazul, de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Locale Brăila

 

Pentru jandarmi şi poliţiştii locali, Sărbătorile Pascale înseamnă mai multe misiuni şi, deşi 1 Mai e declarată zi liberă, aceştia vor fi şi atunci prezenţi la datorie, pentru a se asigura că brăilenii petrec în siguranţă. Misiunile lucrătorilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean încep odată cu Deniile. Oamenii în uniformă vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult, pentru ca slujbele religioase să nu fie perturbate de fapte antisociale, iar activităţile religioase să se realizeze în condiţii de siguranţă. De asemenea, vor exista echipaje ale Jandarmeriei şi în zonele în care vor exista aglomerări de persoane, precum gări, autogări sau pieţe, cât şi pe arterele intens circulate din municipiu şi judeţ.

“Totodată, în aşteptarea numărului mare de pelerini la mănăstirea Sfântul Pantelimon din staţiunea Lacu Sărat, IJJ Brăila suplimentează efectivele şi intensifică măsurile de ordine publică, în scopul bunei desfăşurări a activităţilor religioase. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila recomandă pelerinilor să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială. De asemenea, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru a preveni eventualele accidente, dar şi să acorde o atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje)”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Jandarmeria Brăila.

 

Şi poliţiştii locali vor fi în misiune

 

Tot în zona bisericilor se vor afla şi echipaje ale Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila, având aceeaşi misiune: asigurarea ordinii şi liniştii publice. Acolo unde situaţia o va cere, traficul va fi fluidizat de echipaje din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Locale. “În această perioadă, peste 30 de poliţişti locali vor acţiona în permanenţă pentru asigurarea unui climat de siguranţă participanţilor la manifestările religioase specifice”, potrivit unui comunicat de presă emis de Poliţia Locală Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii