Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmi în acţiune: peste 4.500 de misiuni în 2017

conducerea Jandarmeriei Brăila a prezentat bilanţul activităţii desfăşurate de forţele de ordine, în cursul anului trecut, în prezenţa prefectului judeţului • a fost vorba despre 4.549 acţiuni executate, dintre care cele mai multe, peste 3.000, au fost de menţinere a ordinii publice

 

Anul trecut, jandarmii au lucrat la foc automat, asta dacă ţinem cont de numărul mare de misiuni executate, peste 4.500, tocmai pentru a menţine ordinea la activităţile desfăşurate în municipiu şi judeţ. Au fost şi acţiuni de intervenţie, când forţele de ordine au acţionat pentru a-i linişti pe anumiţi indivizi puşi pe scandal.

Bilanţul activităţii desfăşurate de Jandarmeria Brăila, în 2017, a fost prezentat la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila, unde a avut loc şedinţa de evaluare, în prezenţa prefectului George-Adrian Paladi şi a şefilor instituţiilor din sistemul de apărare naţională şi siguranţă publică din judeţul nostru.

Activitatea a fost condusă de colonel Vasile Moţ, şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, care a evidenţiat rezultatele obţinute anul trecut, problemele cu care s-au confruntat jandarmii şi direcţiile de acţiune pentru 2018.

În anul 2017, jandarmii brăileni au executat 4.549 misiuni, dintre care 3.128 au fost misiuni de menţinere a ordinii publice, 603 misiuni de asigurare a ordinii publice, 263 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii, 311 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere şi 244 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice. “Din cele 244 acţiuni de intervenţie pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila le-au executat, 110 au fost intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 134 intervenţii pentru rezolvarea altor situaţii. Ca obiective prioritare, la nivelul instituţiei au fost cele reprezentate de creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi al elevilor, personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta, în zona adiacentă şi pe traseele de deplasare către cele 34 de instituţii de învăţământ aflate în competenţa jandarmilor brăileni”, a precizat inspectorul şef al Jandarmeriei. Astfel, cea mai mare creştere a misiunilor executate o constituie cele de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare, în număr de 471 misiuni, cu 9,53% mai multe faţă de anul precedent.

Pe linia combaterii faptelor de natură penală, în anul 2017, jandarmii au  constatat prin activităţile proprii, un număr de 195 infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 214 făptuitori, ce se regăsesc în 170 dosare instrumentate. Cele 170 de dosare întocmite, au fost înaintate organelor de poliţie competente.  

Referitor la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, a garantării şi apărării drepturilor constituţionale, siguranţei cetăţenilor, proprietăţii publice şi private, precum şi a asigurării climatului necesar funcţionării instituţiilor statului, nu s-au înregistrat probleme deosebite în anul 2017. Oricum, şi în acest an, jandarmii vor acţiona cu profesionalism şi vor executa misiuni zilnice de combatere a faptelor antisociale, de asigurare sau restabilire a ordinii publice, intervenţie în cazul unor situaţii de urgenţă.
Categorie articol: 

Comentarii