Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jake şi femeile lui pe scena Teatrului ODEON

• premiera oficială a spectacolului se va juca joi, 16 mai, de la orele 19.00, la Sala Majestic

 

Teatrul “Maria Filotti” prezintă joi, 16 mai, de la orele 19.00, la Sala Majestic a Teatrului ODEON, premiera oficială a spectacolului JAKE ŞI FEMEILE LUI de Neil Simon, regia Erwin Şimşensohn.

Cu o distribuţie de excepţie: Valentin Terente, Petronela Buda, Monica Ivaşcu, Elena Andron , Narcisa Novac, Ramona Gângă , Corina Borş, Irina Bălan/Sofia Bursuc,  spectacolul JAKE  ŞI FEMEILE LUI este o comedie rafinată, în traducerea lui Petre Bokor. Scenografia aparţine Andradei Chiriac, iar lighting design Lucian Moga şi sound desing Călin Ţopa.

Această celebră comedie aduce în faţa spectatorilor un scriitor de succes şi femeile din viaţa sa, ce apar şi dispar, devenind rând pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori americani.

Marvin Neil Simon a fost un dramaturg şi scenarist american, de origine evreu. Numeroasele sale comedii, jucate mai întâi pe scenele de pe Broadway au fost traduse şi reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani . Această piesă s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentaţii pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relaţii sentimentale cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relaţiile cu femeile din viaţa sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranţa de a înţelege modul prin care ar putea fi un soţ mai bun. Acţiunea se desfăşoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea şi imaginaţia se amestecă, graniţa dintre lumea reală şi universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală.

O comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec în “culisele” vieţii unui scriitor. Partituri actoriceşti extrem de generoase, numeroase răsturnări de situaţii, ingrediente scenice care aduc în final două ore de elevat divertisment, dublat de consistente reflecţii filozofice. Un destin sinuos – SCRIITORUL, un om ca toţi ceilalţi “între agonie şi extaz”. Un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenţie asupra vieţii fiecăruia dintre noi.
Categorie articol: 

Comentarii