Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jaf sub amenintare in satul Lacu Sarat

Trei persoane care stateau cu chirie intr-un imobil din satul Lacu Sarat au fost bagati in sperieti, in noaptea de 13 iunie, cind s-au trezit cu niste indivizi necunoscuti in casa, hotariti sa ii jefuiasca. Luati la bataie si amenintati cu arme albe, chiriasii au fost deposedati de suma de 11.000 lei, bijuteriile din aur si doua telefoane mobile. Proprietarul imobilului, Dinu I., nu a ramas pasiv la acest incident si a mers la Politie pentru a face reclamatie. Lucratorii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au demarat cercetarile pentru a stabili cum s-au petrecut faptele si mai ales cine a comis infractiunea. Nu a durat mult si autorii jafului au fost identificati, insa numai unul dintre ei a fost arestat, ceilalti reusind sa dispara pina la aparitia politistilor. Suspectii sint Marius Radian P., de 27 de ani, Costel Dusa, de 22 de ani, Ionel M. , de 20 de ani, Leonard Orbu , de 20 de ani si Nicusor Claudiu D., de 20 de ani, toti din municipiul Braila. Deocamdata, politistii au reusit sa il retina doar pe Ionel M., de la care a fost recuperata suma de 2.000 lei.
"In ziua de 15 iunie acesta a fost prezentat instantei de judecata, care a emis mandat de arestare preventiva, pentru primele 30 de zile, sub aspectul savirsirii infractiunii de tilharie, fiind incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului" a precizat purtatorul de cuvint al IJP, subinspector Jenel Sogor.
Alti doi suspecti, Leonard Orbu si Costel Dusa , la care au ramas
bijuteriile, au fost dati in urmarire nationala, deoarece se sustrag urmaririi penale. Totusi, instanta a emis pe numele lor mandate de arestare, in lipsa, tot pentru infractiunea de tilharie. Judiciaristii au confiscat, de la locuinta fratelui lui Costel Dusa, arme albe care apartineau de fapt lui Leonard Orbu si au reusit sa recupereze, de la o alta persoana, si unul dintre telefoanele mobile furate. Nici ceilalti doi indivizi, partasi la jaf, respectiv Marius Radian P. si Nicusor Claudiu D., nu sint de gasit. In cazul acestora insa, cercetarile nu sint definitivate, dosarul lor urmind sa fie inaintat la instanta cu propunere de arestare preventiva in lipsa si sa fie dati in urmarire pe plan national.
Politistii fac apel catre cetatenii care pot da relatii despre prezenta fugarilor in municipiul sau judetul nostru sa se adreseze la cea mai apropiata unitate de Politie sau sa telefoneze la 112 - Apelul Unic pentru Urgente.
Categorie articol: 

Comentarii