Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jaf la o agenţie "Loto" din Brăila

* iniţial, femeia le-a spus poliţiştilor că nu îl cunoştea pe hoţ, după care a zis că ar fi un client al agenţiei * anchetatorii desfăşoară cercetări pentru identificarea suspectului

La vremuri de criză, jafuri de criză! Un tânăr brăilean a intrat într-o agenţie "Loto" din municipiu şi, profitând de neatenţia vânzătoarei, care îşi făcea nevoile fiziologice într-un lighean, a sustras banii din sertar. Când a revenit la tejghea, femeia a dat nas în nas cu hoţul, care a împins-o şi a fugit mâncând pământul. Povestea este, însă, cusută cu aţă albă, asta pentru că nu au existat martori la jaf, iar vânzătoarea le-a spus poliţiştilor mai multe variante.

Sâmbătă, la ora 16.00, Tiţa Bolboacă, casiera de la agenţia Loto de pe Calea Galaţi, situată chiar lângă Restaurantul "Modern", a sesizat la Poliţie faptul că a fost jefuită. Femeia le-a spus poliţiştilor că hoţul era un tânăr necunoscut, de aproximativ 20-25 de ani, de etnie romă, care i-a sustras încasările din sertarul tejghelei. Vânzătoarea a precizat că suma furată este de aproximativ 1.500 de lei, bani proveniţi din încasările de vineri şi sâmbătă.

Imediat după ce s-a dat alarma, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au izolat zona, patrule de poliţie pornind în căutarea hoţului. Deşi au fost instituite filtre la ieşirile din municipiu, inclusiv pe digul Brăila-Galaţi, şi au verificat orice maşină suspectă, oamenii legii nu reuşiseră până ieri să dea de urma tânărului care a jefuit agenţia.

Anchetatorii au prelevat probe de la faţa locului şi au stat de vorbă cu martorii, însă nimeni nu a putut da detalii, întrucât, în momentul jafului, în agenţia "Loto" nu era decât vânzătoarea şi presupusul hoţ.

Astfel că, singura care le-a putut furniza informaţii poliţiştilor a fost Tiţa Bolboacă, femeia aflată în spatele tejghelei. Totuşi, declaraţiile pe care le-a dat vânzătoarea se cam bat cap în cap, astfel că anchetatorii sunt foarte derutaţi şi iau în calcul toate variantele.

Deşi mai întâi vânzătoarea a spus că nu îl cunoaşte pe tânărul care a jefuit-o, ulterior tot ea a declarat că hoţul i se pare cunoscut şi că ar fi un client al agenţiei. Mai mult, chiar în momentul când s-a dat alarma, o patrulă a Poliţiei se deplasa pe Calea Galaţi, venind dinspre Dorobanţi, şi nu a observat nimic suspect la agenţie şi nici nu a văzut vreun tânăr ieşind în fugă din locaţia respectivă. Oricum, poliţiştii continuă cercetările. "În urma primelor cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că este vorba despre o infracţiune de furt calificat. S-a stabilit că tânărul a profitat de neatenţia vânzătoarei şi i-a sustras din sertar o anumită sumă de bani ce urmează a fi stabilită", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În momentul când a fost jefuită, vânzătoarea, Tiţa Bolboacă, îşi făcea nevoile într-un lighean, asta pentru că agenţia nu are nici măcar toaletă, ce să mai vorbim de vreun sistem de alarmă sau camere de supraveghere. Tânărul ar fi intrat în agenţie fără a avea vreo intenţie să fure, însă, atunci când a văzut sertarul cu bani, s-a gândit să se înfrupte, mai ales că nu era nimeni prin jur. Deodată, însă, şi-a făcut apariţia vânzătoarea, care s-a speriat când a dat nas în nas cu clientul. Văzând sertarul deschis, femeia s-a gândit că tânărul i-a furat banii şi a început să îl caute prin buzunare, însă acesta a împins-o şi a luat-o la goană, după cum a povestit vânzătoarea. "Nu îl mai văzusem pe tânăr, nu îl cunoşteam. S-a întins peste tejghea şi a furat banii. M-am speriat când l-am văzut, l-am întrebat «Ce cauţi aici?», dar apoi el a fugit. Vai, ce am păţit!", se plângea femeia în faţa poliţiştilor, cu privirea în pământ şi gesticulând.
Categorie articol: 

Comentarii