Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jaf armat spectaculos asupra unei trezorerii din Marea Britanie

O banda inarmata a furat, marti noapte, circa 40 de milioane de lire sterline de la o trezorerie din Tonbridge, in regiunea Kent (sud-estul Angliei), relateaza Sky News.
Banca Angliei a afirmat ca cel putin 25 de milioane de lire sterline au fost furate, dar mai multe surse sustin ca ar fi vorba in realitate de 40 de milioane de lire sterline. Daca acest lucru se va adeveri, atunci este vorba despre cel mai mare jaf armat din istoria Marii Britanii.
Hotii au pretins ca sint politisti si l-au rapit pe directorul centrului de depozitare a banilor al societatii Securitas, care asigura transportarea fondurilor, precum si pe membrii familiei sale. Acesta a fost somat, marti noapte, sa opreasca masina cu care circula. El a presupus ca cei care l-au oprit erau politisti sub acoperire.
Managerul a fost legat si transportat la centrul din Tonbridge. Familia i-ar fi fost amenintata in timpul jafului. Cel putin sase barbati, unii inarmati, i-au imobilizat pe cei circa 15 membri ai personalului de la trezorerie. Banda a luat banii si a fugit, iar politia a fost alertata dupa aproximativ o ora, cind personalul a reusit sa activeze alarma.
Nici o persoana nu a fost ranita in timpul jafului armat.
"Guvernatorul a cerut revizuirea masurilor de securitate pentru pastrarea banilor", a anuntat un purtator de cuvint al Bancii Angliei.
Politia din Kent a cerut ajutorul populatiei pentru a-i prinde pe hoti, punind la dispozitie doua numere speciale de telefon.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii