Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jaf în serie din maşini scumpe

• Florin Daniel Moldoveanu a jefuit în această vară mai multe autoturisme scumpe, parcate în loc public • bărbatul a furat cam tot ce i-a picat în mână şi considera că este de valoare: de la încărcătoare IPhone până la parfumuri • în majoritatea cazurilor, brăileanul de 32 de ani era însoţit de concubina sa

 

Brăilean cercetat sub arest preventiv şi trimis în judecată pentru nouă furturi din autoturisme, fapte reprobabile comise în perioada 22 iulie - 12 august 2017.

Astfel, procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a disupus, zilele acestea, trimiterea în judecată a inculpatului Florin Daniel Moldoveanu, în vârstă de 32 de ani, cercetat în stare de arest preventiv pentru nouă furturi din autoturisme. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat de Moldoveanu depăşeşte suma de 50.000 lei.

Conform dosarului penal, în seara zilei de 22 iulie 2017, Florin Daniel Moldoveanu se plimba prin oraş cu Opelul Astra aparţinând unei rude. Era însoţit de concubina sa, A. B. Ajuns pe strada Mihai Bravu, inculpatul a obrservat un autorism Audi A5 parcat în dreptul imobilului de la numărul 343 şi a oprit în vecinătate. I-a spus concubinei să rămână în maşină, după care a spart geamul portierei stânga spate a autoturismului pe care pusese ochii şi a sustras o geantă din piele în care se afla un portofel roz cu sumele 100 lei şi 150 euro, precum şi cartea de identitate plus cardul bancar al proprietarului. În geantă se mai aflau două încărcătoare pentru IPhone şi o pereche de chei de apartament.

După ce s-a urcat în autoturism, Moldoveanu a pornit în trombă şi a aruncat din mers toate actele găsite, oprind pentru sine restul bunurilor. El i-a spus concubinei că respectivele bunuri i-ar fi fost date de un prieten. O lună mai târziu, poliţiştii au găsit portofelul la domiciliul lui Florin Daniel Moldoveanu, cu ocazia percheziţiei domiciliare făcute. Prejudiciul cauzat proprietarului autoturismului Audi A5 a fost de 5.500 lei.

În noaptea de 3 spre 4 august, Moldoveanu a procedat în mod asemănător, jefuind încă o maşină. A juns în dreptul imobilului nr. 7 de pe strada C.D. Gherea, spărgătorul de maşini a observat un autoturism Mercedes ML parcat şi, cât ai clipi din ochi, i-a golit portbagajul în care se aflau mai multe bunuri (un rucsac cu două parfumuri Paco Rabanne, o baterie acumulator extern pentru telefon mobil, o pereche de pantofi sport marca Adidas şi obiecte de lenjerie intimă). Asta după ce, în prealabil, spărsese geamul portierei stânga faţă şi luneta maşinii. Tot din portbagajul Mercedesului, Moldoveanu a mai furat o sacoşă în care se aflau cinci tricouri, o pereche pantaloni trening şi două bluze cumpărate de proprietarul maşinii de la de la un magazin din Galaţi. Furtul a putut fi dovedit cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale Brăila, amplasate în vecinătate. Şi de data aceasta inculpatul i-a spus concubinei că bunurile sustrase i-ar fi fost date “de un prieten”.

Până pe 12 august 2017, Florin Daniel Moldoveanu a reuşit să jefuiască nu mai puţin de 9 autoturisme din care a sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu total de 50.378 lei. În ziua de 17 august, spărgătorul de maşini a fost reţinut 24 de ore şi dus în Arestul IPJ, iar a doua zi a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. Pe parcursul anchetei penale, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru că, în urmă cu un an, inculpatul a fost externat din Spital de Psihiatrie cu diagnosticul “tulburare organică de personalitate”.

Audiat în calitate de suspect, Florin Daniel Moldoveanu a uzat de dreptul său la tăcere. Nu a declarat nimic. Reaudiat în calitate de inculpat, el a recunoscut săvârşirea a cinci infracţiuni din cele nouă câte sunt puse pe seama sa. Audiată în calitate de martor, concubina lui Moldoveanu a recunoscut că l-a însoţit pe inculpat în şapte din cele nouă infracţiuni comise.

Cazul “Moldoveanu” se află acum pe rolul Judecătoriei Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii