Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In iunie, numarul accidentelor rutiere a scazut la jumatate

Au trecut doua luni si jumatate de cind la nivelul judetului Braila a fost lansat proiectul local privind siguranta rutiera, in cadrul programului national "Stop Accidentelor rutiere! Viata are prioritate!", care are ca scop reducerea cu 5% a numarului accidentelor de circulatie soldate cu consecinte grave. In aceasta perioada, politistii rutieri si-au intensificat actiunile de prevenire pe arterele de circulatie din municipiu si judet iar efectele pozitive nu au intirziat sa apara.
In luna iunie s-a constatat o scadere cu peste 50% a numarului de evenimente rutiere grave si a persoanelor ranite grav, fata de luna precedenta. Daca in mai s-au inregistrat 15 accidente, soldate cu 2 morti si 17 raniti grav, luna trecuta s-au produs numai 7 accidente in urma carora au murit 3 persoane iar 7 au fost ranite grav. Din totalul evenimentelor rutiere, trei au avut loc pe raza municipiului si s-au soldat cu doi morti si o singura persoana ranita grav, iar in judet s-au produs patru accidente grave in urma carora si-a pierdut viata o persoana iar alte sase au suferit rani grave si au ajuns la spital pentru ingrijiri medicale.
In luna iunie s-au modificat si cauzele principale care au dus la producerea evenimentelor neplacute. De data aceasta principalii vinovati au fost pietonii care continua sa traverseze prin locuri nepermise si fara sa se asigure, urmati de biciclisti, care circula fara a respecta regulile de circulatie.
"Din cauza traversarii prin locuri nepermise, doua persoane au decedat si una a fost ranita grav, in urma producerii a doua evenimente rutiere. Din vina biciclistilor, care nu se asigura la schimbarea directiei de mers sau nu respecta indicatoarele rutiere, s-au produs doua accidente cu un mort si un ranit grav. Neatentia in conducere a fost treia cauza a accidentelor de luna trecuta, trei persoane fiind ranite grav in urma unui accident rutier" a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean, subinspector Jenel Sogor.
In luna mai, cauza principala a accidentelor rutiere a fost imprudenta la volan, pe locul doi fiind neacordarea de prioritate iar pe locul trei traversarea neregulamentara.
Cele mai multe evenimente rutiere au avut loc in zilele de joi, vineri si simbata. Vinovati de producerea accidentelor, pe parcursul lunii iunie, au fost cinci soferi, unul amator si patru profesionisti, si doi biciclisti. Daca in lunile precedente, cele mai multe evenimente rutiere s-au produs din vina soferilor aflati in tranzit prin municipiu sau judet, luna trecuta situatia s-a schimbat. Astfel, doar doua dintre cele sapte accidente au fost cauzate de soferi aflati in trecere prin Braila, de producerea celorlalte cinci fiind vinovati trei soferi si doi biciclisti braileni.
Categorie articol: 

Comentarii