Mergi la conţinutul principal

In iulie, romanii s-au pus cu burta pe carne de pui

Numarul de bovine, porcine, ovine si caprine sacrificate in luna iulie, precum si greutatea acestora au scazut, comparativ cu perioada similara a anului trecut, fiind inregistrate cresteri doar pentru segmentul pasarilor, potrivit Institutului National de Statisca (INS).
Cele mai importante scaderi au fost inregistrate pentru ovinele si caprinele sacrificate, astfel ca numarul acestora a scazut cu 37,9%, la 274.000 animale, iar greutatea in carcasa cu 53%, la 3.303 tone, se arata intr-un comunicat al INS.
Taierile in unitatile industriale specializate au scazut cu 20% din punct de vedere al capetelor sacrificate si cu 25,2% la greutatea in carcasa.
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au inregistrat o scadere cu 33,6% si, respectiv, cu 33%. Astfel, au fost sacrificate 99.000 de bovine, cu o greutate totala de 16.937 tone.
Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut atit din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cit si al greutatii in carcasa, cu 10,5%, respectiv cu 6,1%.
Potrivit INS, numarul total de porcine sacrificate s-a redus cu 24,7%, la 293.000 animale, in timp ce greutatea s-a diminuat cu 24,6%, la 22.738 tone. Numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa in unitatile industriale specializate au scazut cu 2,1%, respectiv cu 2,5%.
Pe de alta parte, numarul total al pasarilor sacrificate cit si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 2,6%. Astfel, au fost sacrificate 17,27 milioane de pasari, iar greutatea a fost de 29.” tone.
In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri cu 20,7% la numarul pasarilor sacrificate si cu 27,7% la greutatea in carcasa.
Comparativ cu luna iunie a acestui an, in iulie a crescut numarul de bovine sacrificate, si a scazut cel de porcine, ovine, caprine si pasari. Greutatea in carcasa a crescut la bovine, porcine, pasari si a scazut la ovine si caprine.
Numarul total de bovine sacrificate a crescut cu 3,1%, iar greutatea in carcasa a crescut cu 1,5%. Numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 21,4%, respectiv cu 13,4%.
In luna iulie, ponderea sacrificarilor in unitatile industriale specializate a fost de 17,2% din totalul sacrificarilor de bovine.
In ceea ce priveste numarul total de porcine sacrificate, acesta a scazut cu 5,2%, iar greutatea in carcasa a crescut cu 0,8%.
Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate reprezentau. in iulie, 64,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa in unitatile industriale specializate au crescut cu 3,8%, respectiv cu 1,7%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 14,1%, respectiv cu 14,8%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 2,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au scazut cu 27,3% din punct de vedere al capetelor sacrificate si cu 26,7% la greutatea in carcasa.
Potrivit INS, numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 3,5%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 5,4%.
In unitatile industriale specializate s-a realizat 80,9% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate cu 0,9% si au scazut cu 0,7% la greutatea in carcasa.
In perioada iulie 2007 - iulie 2008, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa au fost consemnate in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cind au loc sacrificarile traditionale de porci si miei ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro