Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iulian Danielescu accepta postul de inspector scolar general

La conferinta de presa din week-end, liberalii au anuntat oficial profesorii vizati sa conduca Inspectoratul Scolar: Iulian Danielescu - inspector scolar general si Viorel Mortu - inspector scolar general adjunct. Daca profesorului Viorel Mortu nu i se permite de catre conducerea PSD sa accepte propunerea liberalilor, profesorul Iulian Danielescu, fara apartenenta politica, a dat deja un raspuns afirmativ. Astfel, Danielescu ne-a declarat ca a fost de acord cu propunerea facuta in urma cu zece zile, dar ca de atunci nu s-a mai intimplat nimic.
"Daca voi fi numit inspector general, evident ca echipa nu o voi putea schimba imediat. In perspectiva, e posibil sa fie ceva schimbari insa numai in cadrul legal. As dori, pentru invatamintul brailean, sa incerc sa separ administrarea de calitatea educatiei. Mai precis, as cere cadrelor didactice, in primul rind, calitate la locul de munca, iar administratorilor - directori sa se ocupe strict de obligatiile manageriale din fisa postului", a spus profesorul Iulian Danielescu.
Desi liberalii vor sa debarce sefii institutiilor deconcentrate care apartin PD-ului si chiar fac planuri pentru noile numiri, democratii nu vor sa renunte la posturi. Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a spus ca nu isi va da demisia, asa cum asteapta liberalii, pentru ca nu are de ce sa faca acest lucru. "Nu am incalcat nici o lege, copiii au venit cu rezultate foarte bune de la olimpiade, cel putin din ce stim pina acum, nu vad de ce mi-as da demisia. Orice persoana ar veni in acest post nu poate fi apolitica, atita timp cit este sprijinita de un partid", a declarat inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
Categorie articol: 

Comentarii