Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ITM Braila a aplicat amenzi de aproape 800.000 lei

De la inceputul anului, inspectorii de munca braileni au descoperit un numar de trei ori mai mare de cazuri de munca la negru decit in perioada similara a anului trecut. O situatie statistica realizata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila aferenta primelor opt luni ale anului in curs, indica faptul ca numai din amenzile aplicate pentru sanctionarea cazurilor de munca fara forme legale au fost colectate sume cifrate la 304.500 lei, comparativ cu 92.000 lei anul trecut. Un calcul simplu demonstreaza ca numai in 8 luni de zile au fost descoperite peste 200 de persoane care munceau fara a le fi intocmite documentele legale de munca, pentru fiecare persoana fiind aplicata o amenda de 1.500 lei.
In total, din ianuarie pina in luna august, inspectorii de munca au efectuat nu mai putin de 3.190 de controale, cu peste 500 mai multe decit in perioada similara a anului trecut. Din numarul total de controale o treime au vizat domeniul relatiilor de munca raport ce se pastreaza si in cazul amenzilor aplicate pe cele doua domenii: relatii de munca (RM) si sanatate si securitate in munca (SSM). Astfel pentru neconformitatile semnalate in RM au fost aplicate amenzi in valoare totala de 583.800 lei, in timp ce, pentru SSM, valoarea totala a amenzilor este de aproape 200.000 lei.
In ceea ce priveste accidentele de munca inregistrate in primele 8 luni ale anului, acelasi raport al ITM Braila indica un numar total de 79 de astfel de incidente, din care doar 4 mortale, restul fiind soldate cu incapacitate in munca a victimelor. Desi numarul total de accidente de munca este mai mare in comparatie cu anul trecut, evenimentele soldate cu moartea victimelor este mai mic, 4 accidente mortale in 2006, comparativ cu 5 in 2005. Agentii economici care inregistreaza mai multe accidente de munca sint SC "Aker Braila" SA cu 20 de accidente, "Celhart Donaris" - 8 accidente, "Promex" - 5 accidente si "Arteferro" - 3 accidente. Accidente mortale s-au inregistrat la "Rer Ecologic Service", "Scorpion Com", "Bona Avis" si "Marex" SA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii