Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IT&C: Valerian Vreme: România, pe locul 3 în Europa la creşterea vânzărilor de electronice şi IT

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat marţi că România s-a clasat anul acesta pe locul 3 în Europa la creşterea vânzărilor de electronice şi IT, fiind depăşită doar de Slovacia şi Rusia.

"Tehnologia informaţiei este poate cea în care ar trebui să ne punem cu toţii speranţa: sectorul a întregistrat în trimestrul I din 2011 o creştere cu 27%, fiind cea mai bună performanţă în economia românească", a afirmat ministrul Valerian Vreme, care a participat marţi la un forum dedicat implementării tehnologiilor digitale în România.

De asemenea, Vreme a menţionat că România rurală este a românilor care nu au folosit niciodată internetul. În acest context, Strategia Naţională de Broadband prevede acoperirea până în 2015 a celor 3.600 de "zone albe", pentru a asigura accesul la informaţie şi cunoastere tuturor românilor.

Potrivit ministrului, migrarea la televiziunea digitală va permite optimizarea utilizării spectrului, prin intermediul tehnologiilor valabile prin standardele recunoscute şi al metodelor de comprimare, deschizându-se astfel drumul spre o nouă dezvoltare a perspectivelor beneficiarilor, publici şi privaţi.

"Acest lucru atrage după sine o creştere economică asigurată de cooperare şi competiţie, recunoaşterea beneficiilor progresului tehnologic. Dividendul digital va permite o penetrare broadband sporită şi o micşorare a diferenţelor între mediul urban şi cel rural. Pentru că, aşa cum spun de fiecare dată, vorbim de două Românii- o Românie urbană şi o Românie rurală", a adăugat Vreme.

În prezent, Ministerul Comunicaţiilor îşi finalizează etapa de contractare de proiecte cu ultimele două apeluri pe care le va deschide în această lună, unul pe comerţ electronic şi al doilea pe ERP (Enterprise Resource Planning - Planificarea Resurselor Întreprinderii), iar anul 2012 va fi doar de implementare şi absorbţie. Practic, sectorului IT&C în 2012, îi va reveni o infuzie de câteva milioane de euro, care înseamnă atât dezvoltarea industriei tehnologiei, cât şi competitivitatea altor sectoare.
Categorie articol: 

Comentarii