Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IT&C: Un grup de hackeri a reuşit să spargă site-ul Senatului american

Oficiali americani au ordonat o revizuire a măsurilor de securitate, după ce hackeri au reuşit să spargă site-ul Senatului SUA în weekend.

Un oficial a precizat că incidentul nu a compromis securitatea angajaţilor.

Această declaraţie intervine după ce Lulz Security, un grup de hackeri, a anunţat că a lansat mai multe atacuri "pentru a se distra" şi a publicat mai multe fişiere online.

Anterior, atacurile Lulz au vizat Sony, Nintendo şi Fox News.

Un înalt oficial din Senat, Martina Bradford, a declarat că atacul informatic a fost observat în weekend şi că, în prezent, autorităţile analizează toate site-urile găzduite de serverele senate.gov. "Nu există informaţii legate de conturi de utilizator pe serverul pe care se află senate.gov care să fi putut fi compromise", a adăugat Bradford.

Lulz Security a publicat online fişiere care arată că au accesat reţeaua Senatului. Însă niciunul dintre ele nu pare să conţină informaţii sensibile. "Nu ne place foarte mult guvernul american", au afirmat hackerii.

Statele Unite au anunţat recent că vor considera unele atacuri informatice "acte de război" şi şi-au rezervat dreptul de a răspunde prin forţă armată, dacă descoperă că au fost orchestrate de un alt stat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii