Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IT&C: Nunta regală, al şaselea eveniment ca amploare din istoria internetului

Nunta dintre prinţul William şi Catherine Middleton ocupă a şasea poziţie în topul evenimentelor web din istorie şi a reuşit să atragă un număr record de spectatori online.

Traficul către site-urile de ştiri a ajuns la 5,3 milioane de accesări pe minut în jurul orei 13.30 GMT (16.30 ora României), potrivit organizaţiei Akamai. Ceea ce face nunta regală al şaselea eveniment ca amploare din istoria internetului.

Căsătoria ducelui şi ducesei de Cambridge nu a reuşit să depăşească finala Campionatului Mondial de Fotbal şi cel mai lung meci de tenis de la Wimbledon, din iunie 2010. Peste 10,3 milioane de oameni pe minut au accesat ştiri despre aceste evenimente sportive.

Will şi Kate au întrecut, însă, alegerea preşedintelui Barack Obama, din noiembrie 2008, când s-au înregistrat 4,3 milioane de accesări pe minut, potrivit Akamai.

Cu toate acestea, trebuie luat în calcul că mai puţini oameni căutau ştiri pe internet în urmă cu doi ani decât în prezent, ceea ce complică astfel de comparaţii, a declarat Jeff Young, purtător de cuvânt al Akamai.

În ceea ce priveşte urmărirea evenimentului online, situaţia este diferită.

Compania Livestream, ce lucrează cu Associated Press, Entertainment Tonight, CBS şi alţii, a anunţat că nunta regală a stabilit un nou record în acest domeniu. Circa 300.000 de persoane au urmărit evenimentul în direct numai folosind serviciile Livestream.




Categorie articol: 

Comentarii