Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Italian condamnat la muncă în folosul comunităţii

Sentinţă în procesul traficantului internaţional de droguri Conte Giovanni, în vârstă de 45 de ani, capturat în luna martie la Vama Nădlac, şi al celor doi brăileni implicaţi în "afacerea" cu cannabis.
Judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe cetăţeanul italian Conte Giovanni, traficant de droguri care folosea mai multe identităţi - implicat în comerţul cu haşiş şi cannabis - la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere (termen de supraveghere 3 ani) pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată, trafic internaţional de droguri şi fals privind identitatea. Magistraţii îl obligă pe italian să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Consiliului Local Municipal Brăila - Serviciul de Utilitate Publică Seroplant sau în cadrul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală. Hotărârea judecătorescă nu este definitivă, pentru că italianul a declarat apel.
Prin aceeaşi sentinţă, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe brăileanul Mihai Aurelian Voicu, zis "Oaie", la o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc (în stare de recidivă postcondamnatorie). Nu în ultimul rând, magistraţii l-au condamnat pe George Adrian Bălan, al treilea inculpat din dosarul traficantului italian, la 4 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru deţinere de droguri în vederea consumului propriu, obligându-l, de asmenea, să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Judecătorii au dispus punerea în libertate a italianului arestat în urmă cu patru luni.
Reamintim că, în martie a.c., italianul Conte Giovanni a fost capturat la Vama Nădlac în urma unei acţiuni organizate de procurorii DIICOT Brăila. Oamenii legii au găsit, ulterior, o "miniplantaţie" de cannabis în apartamentul din Brăila al traficantului italian. Potrivit procurorilor, Conte Giovanni primea droguri din Milano prin intermediul unei firme de coletărie şi apoi le distribuia la Brăila. Drogurile erau disimulate, spun anchetatorii, în alimente sau printre plicuri cu odorizante pentru animale de companie.

Reţeaua lui "Alessandro de Angelis". Droguri la Piaţa Mare

"Afacerea" italianului Conte Giovanni, alias "Alessandro Andrea Marcello de Angelis", alias "Di Bitetto Nunzio Alessandro" a ajuns în atenţia autorităţilor judiciare române în luna ianuarie, după ce Mihai Aurelian Voicu, zis "Oaie", unul dintre brăilenii împlicaţi, a fost depistat pe când vindea rezină de cannabis (haşiş).
Astfel, în ziua de 20 ianuarie 2016, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Brăila au probat implicarea lui "Oaie" în traficul de stupefiante, acesta oferindu-le celor din anturaj doze de haşiş pentru consum. Acţiona cu precădere în zona Pieţei Halelor. Poliţiştii l-au urmărit pe brăilean în timp ce vindea o doză de rezină de cannabis (haşiş), contra sumei de 70 de lei. L-au "filat" din nou, pe data de 29 ianuarie 2016. În aceste împrejurări, oamenii legii au extins cercetările, ca să afle de unde îşi procură drogurile şi, după o lună de investigaţii, l-au capturat pe dealerul italian. Procurorii DIICOT Brăila au descoperit că sursa de aprovizionare cu stupefiante este traficantul italian Conte Giovanni, căutat şi de autorităţile judiciare italiene, care se ascundea sub două identităţi, "Alessandro Andrea Marcello de Angelis" şi "Di Bitetto Nunzio Alessandro". Giovanni locuia într-un apartament din Brăila şi primea lunar colete prin firma "Atlassib". Procurorii DIICOT precizeză: "În dimineaţa zilei de 8 februarie 2016, la sediul «Atlassib» din Brăila a sosit un colet pe numele «Di Bitetto Nunzio Alessandro», expediat din Milano, despre care existau date şi indicii că ar conţine droguri. Pentru a verifica aceste informaţii, s-a dispus autorizarea, cu titlu provizoriu, pe o durată de 48 de ore, a percheziţionării trimiterilor poştale având ca expeditor pe Boi Simona, din Milano, şi ca destinatar Di Bitetto Nunzio Alessandro (...) S-a constatat că, în interiorul coletului, disimulate în alimente sau printre plicuri cu odorizante pentru animale de companie (tocmai pentru a nu se simţi mirosul specific de droguri) se aflau două fragmente solide, cu aspect şi miros specific rezinei de cannabis (haşiş)".
Cunoscându-se faptul că cetăţeanul italian urma să intre pe teritoriul României cu droguri (călătorise în Italia, ca să se "aprovizioneze"), în ziua de 4 martie 2016 procurorii DIICOT au organizat un flagrant pentru prinderea sa la Vama Nădlac, din judeţul Arad. "Di Bitetto Nunzio Alessandro" (Conte Giovanni) a fost reţinut de poliţiştii care i-au găsit în bagaje o pungă de plastic cu 42 de grame de cannabis pe care intenţiona să le valorifice în România. În bagajele italianului au fost descoperite, de asemenea, 13 grame de haşiş.

Cannabis cultivat în apartamentul lui Giovanni

Când a fost reţinut, traficantul italian avea asupra sa un act de identitate fals "emis" de Primăria Milano pe numele "Di Bitetto Nunzio Alessandro". Ulterior, autorităţile italiene le-au transmis anchetatorilor români adevărata identitate a traficantului. Conte Giovanni era căsătorit din anul 1997 cu o româncă, Luminiţa. Părăsise Italia pe 25 februarie 2016, urmând să achiziţioneze o cantitate însemnată de droguri pe care să o aducă în România şi să o vândă unui traficant autohton. Giovanni era căutat şi de autorităţile din Milano. "Conte Giovanni a folosit mai multe identităţi, printre care «Alessandro Andrea Marcello de Angelis» şi «Di Bitetto Nunzio Alessandro». De asemenea, pentru ascunderea identităţii reale, acesta se recomanda persoanelor cu care intra în contact sub alte nume - «Alex Sarracino», «Jean» sau «Gianni Sorento». Inculpatul a recurs la ascunderea identităţii deoarece în Italia există un mandat de executare emis de Tribunalul de Supraveghere Milano, la data de 22 iulie 2015", precizează surse judiciare.
În februarie şi martie a.c., poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliul din Brăila al italianului şi la domiciliile brăilenilor care au colaborat cu el. În sufrageria italianului au fost găsite mai multe ghivece ce conţineau fragmente vegetale, inflorescenţe, frunze şi tulpini de cannabis, iar în locuinţa lui George Adrian Bălan a fost găsit un plic în care se afla cannabis, precum şi alte 17 plicuri cu urme de droguri.
Brăileanul Mihai Aurelian Voicu, zis "Oaie", reţinut în ziua în care s-a organizat flagrantul pentru prinderea italianului Conte Giovanni, este singurul care se află după gratii.

 
Categorie articol: 

Comentarii