Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Italia va trimite in Liban numai 2.000 - 2.200 de militari

Italia se pregateste sa trimita nu mai mult de 2.000 - 2.200 de militari in Liban, pentru sporirea efectivelor FINUL, si nu contingentul de 3.000 de militari anuntat initial, anunta presa de duminica de la Roma, citata de AFP.
"Nu 3.500 de soldati sustinuti de cinci nave militare, ci mai degraba 2.000 sau poate 2.200 de oameni si o forta navala mai redusa. Chiar si primul val, care ar fi urmat sa fie de 1.200 de persoane, va fi redus la 700", afirma La Repubblica.
"Una dintre ipotezele care circula in legatura cu contingentul italian pentru Liban prevede o reducere a acestuia la 2.200 de militari", relateaza, la rindul sau, Il Corriere della Sera.
Guvernul condus de Romano Prodi refuza sa precizeze pentru moment contributia la Forta interimara ONU din Liban (FINUL), asteptind din partea ONU clarificari privind mandatul acesteia.
In data de 15 august, ministrul italian de Externe, Massimo d'Alema, anuntase ca tara sa este dispusa sa trimita "pina la o brigada, deci 3.000 de oameni" in Liban.
Presedintii comisiilor parlamentare pentru Aparare au anuntat vineri ca Italia ar putea trimite in Liban 3.000 de militari, contingentul putind deveni operational in primele zile ale lunii septembrie, iar costul misiunii fiind evaluat la 400 - 550 de milioane de euro pe an.
Italia s-a angajat ferm vineri asupra principiului participarii la forta de pace ONU din Liban, in cursul unei sedinte extraordinare de guvern si al unui vot in comisiile de Aparare si Afaceri Externe din Camera Deputatilor si Senat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii