Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Italia nu are în vedere măsuri restrictive pentru muncitorii români

* cu toate acestea, Napolitano a precizat că va păstra iniţiativa privind impunerea unui sistem de cote de imigrare, valabil pentru mai multe ţări * Napolitano a discutat cu Traian Băsescu şi despre Statele Unite ale Europei

"Nu avem programată adoptarea de măsuri restrictive faţă de muncitorii români, în niciun fel, şi astăzi avem încă în vigoare, în ceea ce se discută despre felul în care trebuie revăzut un sistem de cotă pentru imigrare, pentru intrarea străinilor în ţara noastră", a spus Napolitano.
Şeful statului italian a explicat că acest sistem are în vedere setarea unui număr maxim de imigranţi cărora să li se permită intrarea legală în Italia, dând exemplul unor ţări precum Maroc, Albania şi România.
"Nu există, repet, nimic care să poată să semene nici măcar cu o ipoteză a unor măsuri de restricţii faţă de lucrătorii români care deja activează legal în Italia şi care deja speră să intre în Italia pe baza cotelor respective care vor fi posibil de păstrat ţinând cont de creşterea economică a noastră şi de necesarul de mână de lucru care se va stabili pentru România ca şi pentru oricare altă ţară", a conchis Napolitano.

"Statele Unite ale Europei sunt un mare ideal", a spus Napolitano

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a discutat ieri cu Traian Băsescu şi despre Statele Unite ale Europei, considerându-le "un mare ideal", şi a pledat la rândul său pentru luarea rapidă a unor decizii în acest sens.
"Statele Unite ale Europei sunt un mare ideal, care trebuie să ne conducă pe acest drum către o mai strânsă integrare, care de acum a devenit un obiectiv, şi este adevărat că este o nevoie să se accelereze, pentru că trebuie să ajungem cât mai repede la unele decizii", a spus şeful statului italian.
La rândul său, Traian Băsescu a atins acest subiect în declaraţia de presă comună susţinută cu omologul său, şi a afirmat că "nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".
Categorie articol: 

Comentarii