Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ISU Brăila, dotat cu echipamente performante

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dunărea" al judeţului Brăila va avea în dotare, de la începutul anului viitor, 11 echipamente specifice performante, ce vor fi achiziţionate cu fonduri europene. Acest lucru este posibil în cadrul proiectului "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud-Est", implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intecomunitară Sud Est pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul judeţelor Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. Proiectul, lansat vineri la Brăila, a fost prezentat de către coordonatorul echipei de implementare, Sevil Shhaideh, director general al CJ Constanţa, care a trecut în revistă activităţile ce se vor desfăşura, obiectivele aplicaţiei precum şi rezultatele anticipate.
Astfel, în cadrul acestui proiect, Brăila va beneficia de trei autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, un utilaj autospecial de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale de capacitate medie, două ambulanţe de prim ajutor şi o ambulanţă de reanimare, echipată cu medic. Prin implementarea proiectului, aflat în faza de lansare a licitaţiei publice pe SEAP, se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă a populaţiei şi scăderea timpului de intervenţie. De exemplu, la nivelul municipiului Brăila se doreşte reducerea timpului de răspuns al unităţilor mobile în situaţii de urgenţă de la 12 minute la 9 minute, iar în zonele rurale, de la 99 minute la 60 minute. Inspectorul şef al ISU Brăila, col. Florin Silvi, a precizat că echipamentele depăşite din punct de vedere tehnic vor fi înlocuite cu cele noi, astfel că nu se va impune angajarea de personal, iar utilajele disponibilizate vor fi redistribuite la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ.
Proiectul, în valoare totală de 51,5 milioane lei, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", domeniul major de intervenţie 3.3 "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă" şi are o durată de implementare de 24 de luni.
Categorie articol: 

Comentarii