Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Istoria se repetă după 10 ani, pe stadionul din Ianca

• Viitorul Ianca se impune cu 1-0 în partida cu CS Tunari • Alin Radu a marcat golul de 3 puncte al gazdelor

 

Nou promovata Viitorul Ianca a fost singura echipă din judeţul Brăila care debutează cu o victorie în etapa inaugurală a Ligii a III-a. În urmă cu 10 ani, aceeaşi formaţie câştiga pe stadionul Ştefan Vrăbioru cu 1-0 partida cu CS Tunari, acum istoria s-a repetat, marcatorul însă a fost altul, de data aceasta Alin Radu. Jucătorul cooptat în lot de echipa din Ianca în ultima zi a perioadei de transferuri a înscris pentru Viitorul.

Ambele formaţii au trecut peste perioada de tatonare, au încercat să dea lovitura încă din debutul partied, iar cei care au reuşit acest lucru au fost jucătorii echipei gazdă: Alin Radu a intrat în careul oaspeţilor şi, dintr-un unghi destul de dificil, a trimis mingea peste portarul Fulga şi Viitorul Ianca avea 1-0 pe tabela de marcaj. Putea fi 2-0 în minutul 14 dar portarul Fulga a reuşit, în doi timpi, să prindă mingea şutată de Daniel Cazan.

Abia în minutul 19, CS Tunari a trimis primul şut spre poarta lui Mitrea, prin Vasile, însă mingea a trecut peste transversală.

Mai periculoasă în atac a foat tot Viitorul Ianca. Aceasta a beneficiat de o lovitură liberă însă Marius Dima (min. 22), a trimis mingea peste poartă. În replică, CS Tunari a avut o situaţie bună de a înscrie în minutul 30 însă Iordache nu a cadrat mingea pe spaţiul porţii, aşa cum dealtfel nici Dima de la gazde nu a reuşit să-i dea emoţii lui Fulga după o altă fază fixă din minutul 32.

CS Tunari a avut o posesie a mingei mai bună pe finalul primei reprize însă nu şi-a mai creat nicio mare ocazie de gol astfel că după primele 45 de minute echipa gazdă a plecat la cabine un un avantaj minim de un gol.

În repriza a doua s-a jucat în acelaşi ritm alert însă doar o singură ocazie mare s-a mai consemnat, cea din minutul 78, când portarul Fulga a fost salvat de bară la şutul lui Olenic.

În această repriză, CS Tunari a forţat egalarea dar echipa gazdă s-a apărat foarte bine. Viitorul a mai beneficiat de două lovituri libere periculoase, la prima dintre ele, cea din minutul 65, care l-a avut ca executant pe Dima, Fulga a reuşit să evite, in extremis, golul. Oaspeţii nu au reuşit să profite în minutul 73 de o gafă a lui Postolea, când Cristea a scăpat spre poarta lui Mitrea, a centrat însă portarul gazdelor a fost la post.

Scăpat spre poarta lui Mitrea, Neculai a fost deposedat corect de Stănciulescu în finalul partidei, iar partida s-a încheiat cu victoria meritată a echipei Viitorul Ianca.

 

Viitorul Ianca: Mitrea – L. Coteţ, Preda, Postolea, Stănciulescu – Colniceanu (min. 90: Păvălache), Olenic, M. Dima, A. Radu (min. 46: M. Coman) – Buzatu – D. Cazan (min. 76: Ndigwe).

 

 
Categorie articol: 

Comentarii