Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Israelul se pregateste de un eventual razboi cu Siria si Iranul - The Sunday Times

Israelul se pregateste de un conflict armat atit cu Iranul cit si cu Siria, pe fondul amenintarilor nucleare crescinde din partea Teheranului, au declarat surse politice si militare citate de saptaminalul The Sunday Times, in editia electronica.
Razboiul impotriva militiilor Hezbollah a dus la o reevaluare a strategiei militare in Israel, oficialii considerind ca statul evreu a acordat prea multa importanta militantilor palestinieni din Fisia Gaza, in loc sa se concentreze asupra Iranului si Siriei, care sponsorizeaza terorismul si reprezinta o amenintare mult mai mare pentru Israel, au declarat sursele din cadrul Ministerului Apararii.
"Pericolul reprezentat de Siria si Iran este prioritatea agendei de aparare a Israelului, inaintea problemei palestiniene", a afirmat una dintre sursele citate de Sunday Times.
Publicatia reaminteste ca inaintea izbucnirii conflictului din Liban, generalul-maior Eliezer Shkedi, comandantul fortelor aeriene, a fost numit comandantul "frontului iranian", o pozitie noua in cadrul armatei israeliene, avind misiunea de a coordona orice viitoare lovitura impotriva Iranului si Siriei.
Oficialii israelieni din domeniul apararii cred ca derularea programului nuclear iranian este un semn ca razboiul este, probabil, inevitabil.
"In trecut ne pregateam pentru un atac militar impotriva instalatiilor nucleare iraniene, dar increderea in sine tot mai mare a Iranului dupa razboiul din Liban ne determina sa ne pregatim de un razboi de anvergura in care Siria va juca un rol important", a declarat o sursa militara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii