Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Israelul isi face un roi de exterminatori

Israelul va utiliza progresele inregistrate in domeniul tehnologiilor miniaturizate pentru a crea un robot de marimea unei viespi care va avea capacitatea urmaririi, fotografierii si eliminarii persoanelor sau obiectivelor vizate, dezvaluie cotidianul Yediot Aharonot. Robotul zburator, poreclit "viespea bionica", va fi in stare sa patrunda in locuri inguste, inaccesibile pina acum, pentru a depista obiective de genul rampelor de lansare a rachetelor.
Potrivit cotidianului israelian, aceasta este una dintre armele dezvoltate pentru eliminarea militantilor islamisti. Alte inventii sint niste manusi care pot reproduce puterea unui "om bionic" sau senzori miniaturizati care pot detecta teroristii sinucigasi.
Vicepremierul Shimon Peres este de parere ca, prin folosirea nanotehnologiei, armata va putea gasi solutii la probleme care pina acum nu puteau fi rezolvate.
"Conflictul din Liban a demonstrat ca avem nevoie de armament miniaturizat. Este absurd sa trimiti un avion in valoare de 100 de milioane de dolari pentru a elimina un terorist sinucigas. De aceea, dezvoltam armamentul viitorului", a subliniat liderul de la Ierusalim, precizind ca prototipurile noilor arme vor fi realizate in maxim trei ani.
Categorie articol: 

Comentarii