Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Israelul, acuzat de crime de război

În raportul său, HRW citează palestinieni care au reuşit să fugă la sfârşitul lui iunie din calea unor bombardamente ce au vizat localitatea Khuzaa, în apropiere de oraşul Khan Yunes.
„Forţele israeliene din Khuzaa, sector din sudul Fâşiei Gaza, au deschis focul asupra unor civili şi i-au ucis, în ceea ce reprezintă o încălcare clară a legilor războiului, cu ocazia mai multor incidente între 23 şi 25 iulie", afirmă ONG-ul. Atacurile deliberate asupra unor civili care nu participau la lupte sunt crime de război, a adăugat HRW.
Civilii s-au confruntat cu „pericole grave" la Khuzaa, unde au fost ţinta unor bombardamente repetate, nu au avut acces la îngrijiri medicale şi au fost vizaţi de atacuri ale armatei israeliene în timp ce încercau să fugă spre Khan Yunes, conform aceleiaşi surse. Documentul subliniază că deşi armata israeliană i-a avertizat pe locuitori, îndemnându-i să părăsească Khuzaa înainte de 21 iulie, „faptul că anumiţi civili nu le-au urmat instrucţiunile nu înseamnă că aceştia deveniseră ţinte legitime de atac".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii