Mergi la conţinutul principal

Isărescu recomandă prudenţă maximă

"Să fie în general prudenţi şi să nu facă o mişcare care apoi va trebui să fie regândită sau recalculată. Să calculeze de câteva ori şi pe urmă să ia o decizie. Să se convingă că economisirile nu sunt temporare, nu sunt vremelnice, nu vor fi reveniri, sunt consolidate, şi apoi să ia eventuale decizii. Mi se pare o o atitudine corectă şi din punct de vedere social, aţi văzut ce greu e să dai şi apoi să te apuci să iei înapoi, e aproape sinucidere politică", a spus Isărescu, întrebat fiind ce sfat le-ar da guvernanţilor în legătură cu o eventuală creştere a salariilor bugetarilor.
Potrivit acestuia, discuţia despre salariile bugetarilor transmisă ca fiind o discuţie despre toate salariile "nu este corectă".
"Discuţia aceasta despre salariile bugetarilor transmisă pe toate canalele ca fiind o discuţie despre toate salariile nu este corectă. Cam o pătrime sunt bugetari. Mai sunt încă vreo trei milioane şi ceva de nebugetari, să ne gândim şi la ei. Oricum, de acolo, de la ceilalţi vin veniturile prin care se plătesc şi salariile bugetarilor, şi pensiile, şi alte ajutoare sociale. Eu aş avea mai multă grijă din punct de vedere al comunicării", a menţionat Isărescu.

"Este decizia Guvernului când şi cât de mult îşi permite să dea", a spus Jeffrey Franks

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, declara săptămâna trecută că ar fi prudent pentru Guvern să aştepte "un pic mai mult" înainte de a face angajamente ferme în sensul măririi salariilor bugetarilor.
"Vedem că există o posibilitate de creştere a salariilor, dar este decizia Guvernului când şi cât de mult îşi permite să dea, pentru că nu trebuie să se uite doar la cheltuielile bugetare din 2011, ci şi la implicaţiile pentru 2012. Cred că este prudent pentru Guvern să aştepte un pic mai mult înainte de a face promisiuni ferme în acest sens", a spus Franks.
Ulterior, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Marian Sârbu, a declarat că salariile bugetarilor vor creşte cu 15% în 2012, iar majorarea ar putea fi făcută în tranşe, dacă nu va fi posibilă acordarea întregului procent într-o singură etapă.
"Ar fi vorba de recuperarea a 15 puncte procentuale, după ce în octombrie anul trecut au fost recuperate 15, deci acele 25 de procente cu care au fost diminuate salariile în 2010 pot fi recuperate după adăugarea a încă 15 puncte procentuale, poate chiar în tranşe, în anul 2012", a spus Sârbu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro