Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Irina Păun, elevă la „Murgoci”, premiul I la Olimpiada Internaţională de Franceză

* eleva din Brăila a câştigat premiul I la proba orală pe echipe şi premiul III la proba scrisă individuală * lotul olimpic român a bifat opt premii la această competiţie

 

Rezultat excepţional pentru o elevă din Brăila! Irina Nicoleta Păun, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”, s-a întors acasă cu două premii de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 25-30 septembrie, în Aghveran, Armenia. Irina a câştigat premiul I la proba orală pe echipe şi premiul III la proba scrisă individuală.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, lotul olimpic român a bifat opt premii la cea de-a treia ediţie a internaţionalei de franceză. Astfel, alături de Irina, la proba scrisă individuală (nivel B2), Ana-Maria Vieru (Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești, județul Bacău) a fost distinsă cu premiul I.

La proba orală pe echipe (nivel B1) au fost înregistrate următoarele rezultate: Irina - Nicoleta Păun - premiul I, Darius-Constantin Avrigeanu (Școala Centrală din București) - premiul al II-lea și Ioana Adelina Ralea (Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși, județul Vaslui) - premiul al III-lea.

La proba orală pe echipe corespunzătoare nivelului B2, componenții lotului României au reușit să obțină un premiu I prin Maria Bebec (Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin) și două premii II prin Andreea Florea (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din București) și Ana-Maria Vieru (Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești, județul Bacău).

Toți membrii echipei sunt laureați ai olimpiadei de limba franceză-etapa națională 2017 (clasele a X-a - a XI-a).

Competiţia a reunit elevi cu performanțe la limba franceză din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF): Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România.
Categorie articol: 

Comentarii