Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

(I)responsabilitatea lui Ponta

Cum vede Ponta situaţia, într-o postare pe Facebook? „Este ca şi când România mergea cu maşina cu 130 kilometri la oră şi acum merge cu 100 kilometri la oră, dar merge tot înainte!". Pentru actualul premier, situaţia e bună. E aproape roză spre excelentă, aşa cum îi place să-i prostească pe privitorii de Antene. E bine rău, ce mai!
Cât despre asumarea vreunei responsabilităţi ori despre vreo explicaţie economică pertinentă, nici vorbă! Premierul n-are nicio vină, în viziunea sa. N-are nimic să-şi reproşeze, n-are nicio problemă cu situaţia economică actuală...
Ba da, are: „Fără a mai fi blocaţi de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamnă sunt atât de importante!". Deci el, Traian Băsescu, este de fapt vinovatul pentru recesiunea în care a reintrat economia. Victor Ponta şi PSD^PC^UNPR, care guvernează ţara asta de mai bine de 2 ani, care deţin puterea absolută în Parlament şi în toate instituţiile statului, n-au nicio responsabilitate, nicio vină.
Când o avea de gând Victor Ponta să ne lase odată cu această veşnică scuză penibilă - pe care unii o tot cred? Când îşi va asuma şi Ponta ceva? Când îl va lăsa naibii odată pe Băsescu, care mai are 3 luni de stat în funcţie şi a cărui singură putere, cel puţin din punct de vedere economic, este să retrimită Parlamentului, o singură dată, o lege care nu-i convine? Băsescu nu mai are niciun cuvânt de spus în privinţa politicilor guvernării încă din luna aprilie 2012, odată cu căderea guvernului Ungureanu. Cu atât mai mult nu va mai avea vreun cuvânt de spus după alegerile prezidenţiale din toamnă.
N-ar fi cazul, pentru Victor Ponta, să caute şi alte scuze şi argumente în afara celor cu trimitere la „regimul Băsescu"? N-ar trebui să termine odată cu guvernarea asta făcută pe Facebook şi la Antene, pentru anteniştii de bază ai ţării? N-ar trebui oare să vorbească despre scăderea investiţiilor, despre creşterea şomajului, despre creşterea accizei la carburant - cu efect tocmai invers celui scontat de guvern, despre faptul că nu a construit de la zero niciun kilometru de autostradă, tăind doar panglici pentru cele începute de alţii, despre creşterea taxelor? N-ar trebui să ne mai lase cu minciunile şi populismele astea de doi bani şi să se apuce de guvernat, dacă ştie să o facă? Eu, unul, m-am săturat de mult să tot aud asemenea explicaţii făcute pentru proşti. Şi m-am săturat să ni se tot spună că în noiembrie avem de ales între el, nemaipomenitul şi minunatul Ponta, şi veşnic-vinovatul Băsescu. Nu, în noiembrie avem de ales între o mulţime de candidaţi, deja prea mulţi, dar Traian Băsescu sigur nu e printre ei. În schimb, Ponta chiar candidează.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii