Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iranul va incepe sa construiasca o a doua centrala nucleara civila

Iranul va incepe, in urmatoarele sase luni, lucrarile de construire a celei de-a doua centrale nucleare civile, a anuntat ministrul iranian al Energiei, Parviz Fattah, citat de presa iraniana de luni, relateaza AFP.
"Am primit planurile de la Gholamreza Aghazadeh (directorul Organizatiei iraniene a Energiei Atomice - n.r) si autorizatia de incepere a construirii centralei", a declarat Fattah. "Preconizam inceperea construirii centralei in urmatoarele sase luni", a adaugat el.
Anuntul intervine in conditiile in care dosarul nuclear iranian urmeaza sa fie examinat, saptamina aceasta, de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, care ar trebui sa ceara Iranului sa coopereze mai mult cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si sa isi suspende toate activitatile de imbogatire a uraniului.
Iranul si-a reluat, la 10 ianuarie, cercetarile in domeniul imbogatirii uraniului si refuza sa le suspende, in pofida solicitarilor AIEA.
Imbogatirea uraniului este folosita la fabricarea combustibilului pentru centralele nucleare civile, dar poate servi si la fabricarea bombei atomice.
Potrivit lui Fattah, fostul ministru al Energiei, reformatorul Habibollah Bitaraf, va fi insarcinat cu gestionarea contruirii noii centrale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii