Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iranul confirma rapirea unui diplomat la Bagdad

Ministerul de Externe de la Teheran a confirmat, marti, rapirea unui diplomat iranian la Bagdad si a apreciat ca fortele americane snt responsabile pentru securitatea acestuia, transmite agentia iranaiana de presa ISNA, citata de Reuters.
Un oficial irakian declarase anterior ca diplomatul fusese retinut de mai multe persoane inarmate care purtau uniforme specifice armatei irakiane, cu numarul 36, apartinind unei unitati speciale care colaboreaza sistematic cu fortele americane din Irak.
Purtatorul de cuvint al Ministerului iranian de Externe, Mohammad Ali Hosseini a declarat ca Jalal Sharafi, subsecretar in cadrul ambasadei iraniene la Bagdad, a fost retinut de un grup care avea legaturi cu Ministerul irakian al Apararii, "care lucreaza sub supravegherea fortelor americane ", potrivit ISNA.
Acesta a fost rapit in apropiere de o filiala a Bancii iraniene Melli din capitala irakiana, a adaugat el.
"Bazindu-se pe informatii fiabile, membrii grupului care a comis acest act terorist, se afla sub supravegherea activa a fortelor americane, iar o parte dintre ei au fost arestati. Exista un raport cu privire la actele lor anterioare", a precizat Hosseini.
Ceea ce ramine neclar este in ce masura persoanele, despre care Hosseini a declarat ca au fost arestate, au legatura cu incidentul recent sau sint implicate in alte acte teroriste.
"Republica Islamica apreciaza ca fortele americane sint responsabile pentru viata si siguranta diplomatului iranian si condamna aceasta actiune, dorind o eliberare rapida a acestuia", a adaugat purtatorul de cuvint.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii